Imagini tulburătoare ”Plecare în necunoscut. Evacuarea saşilor din Transilvania de Nord 1944”. Nu rataţi o expoziţie ce în scurt timp va merge la Budapesta

Evenimentul, care a avut loc astăzi la Centrul de artă ”Casa cu Lei”, s-a deschis cu un mini concert, în faţa instituţiei, oferit de orchestra din Drabenderhöhe, o localitate situată lângă oraşul Wiehl din Germania, cu care Municipiul nostru are relaţii de parteneriat.
Atât primarul Bistriței - ing.Ovidiu Teodor Crețu - cât și primarul orașului, înfrățit cu Municipiul nostru, Wels - Peter Koits - alături de alți oficiali și invitați, au participat la Galeria de Artă ”Casa cu Lei” unde au asistat la expoziția cu titlul ”Plecare în necunoscut. Evacuarea saşilor din Transilvania de Nord 1944”, realizată de Asociaţia Saşilor din Transilvania în Germania în cooperare cu Asociaţia HOG Bistritz-Nosen - preşedinte Hans Franchy și vicepreședinte Horst Gobbel -Institutul Transilvania al Universităţii Heidelberg, Muzeul Transilvănean Gundelsheim şi Biserica Evanghelică CA în România.
Peședintele Asociaţiei HOG Bistritz-Nosen - Hans Franchy - a spus despre expoziție că ”Imaginile prezintă plecarea saşilor din Ardeal până în noua lor patrie, Austria sau Germania”. Bistriţa este al treilea oraş unde ajunge expoziţia, după Sibiu şi Reghin, iar următoarea staţie este Budapesta - realizatorii propunându-și ca expoziția să fie prezentată în cele opt ”stații” din Transilvania prin Ungaria spre Austria şi Germania.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5