Ilva Mică: Ţigări confiscate din magazin. Dosar penal pentru contrabandă

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Infracțiune de contrabandă constatată în flagrant și amenzi în valoare de 8000 lei aplicate pentru diferite nereguli ale unităților comerciale.

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniile traficului și comerțului cu țigarete și produse din tutun, precum și pentru combaterea producerii și comercializării alcoolului și a băuturilor alcoolice.

Aceste acțiuni au scopul de a preveni și a combate evaziunea fiscală și contrabanda.

În urma controalelor și a verificărilor de specialitate efectuate la unități comerciale de pe raza județului, polițiștii au constatat și aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare de 8000 lei și au confiscat produse din tutun, în valoare de 100 lei.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o unitate comercială de pe raza comunei Ilva Mică au surprins în flagrant delict reprezentantul acesteia, în timp ce comercializa cantitatea de 26 pachete de țigarete, nemarcate cu banderole fiscale.

Astfel, țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5