Ilva Mică s-a înfrăţit cu localitatea franceză Barby. 34 de ani de prietenie, oficializaţi prin Acordul de înfrăţire

Săptămâna trecută, primarul Aurel Horea şi primarul Christophe Pierreton au semnat Acordul de înfrăţire între comunele Ilva Mică şi Barby (Savoie, Franţa). Vorbim despre o înfrăţire născută dintr-o profundă prietenie care durează de peste 34 de ani. Promotorii acestui demers sunt Michele Cathiard Vidal, Lyliane Paccoud şi Bernard Mollard, cei care au ajuns primii la Ilva Mică, după evenimentele din 1989. De altfel, prietenii francezi aveau şi acum steagul României cu stema tăiată în centru, dar şi fotografii cu Ilva Mică a anilor 1990.

         „Anul trecut, primarul Christophe Pierreton, însoţit de o delegaţie din comuna Barby a fost la Ilva Mică şi a rămas surprins de cum arată comuna noastră. Există anumite prejudecăţi despre România, asta pentru că aşa au gândit unii să ne promovăm ţara. Ei au rămas extrem de surprinşi de ceea ce au văzut în comuna noastră - reţele de apă, canalizare, asfalt, şcoli modernizate -  şi sunt extrem de bucuroşi pentru fiecare realizare a noastră. Acordul de înfrăţire cuprinde schimburi educaţionale, culturale, în domeniul tradiţiilor şi sperăm să găsim linii de finanţare pentru promovarea unor proiecte comune între Ilva Mică şi Barby”, ne-a declarat primarul Aurel Horea.

         Din delegaţia de la Ilva Mică au făcut parte primarul Aurel Horea şi viceprimarul Ilie Muşină, directorul şcolii – prof. Octavian Prangate, preotul Ştefăniţă Potra, consilieri locali.

         Altfel, la Ilva Mică proiectele sunt în plină derulare. În primul rând, ne referim la modernizarea străzilor, pe o lungime de 5 km, un program finanţat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de aproximativ 14 milioane lei. De asemenea, se lucrează la proiectare pentru proiectul „Reabilitare energetică clădire Şcoala Gimnazială P + 1”, cu o valoare de 3,8 milioane lei şi pentru „Reabilitarea moderată a construcţiilor administrative şi social culturale pentru a îmbunătăţi serviciile publice prestate la nivelul UAT Ilva Mică”, cu o valoare de aproximativ 2,1 milioane lei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5