Iluminat public modern, la Tiha Bârgăului, pentru siguranţa cetăţenilor! Zece treceri pentru pietoni, suprailuminate!

Primarul Vasile Şut de la Tiha Bârgăului anunţă că, în perioada următoare, se vor finaliza lucrările la o investiție care va aduce un plus de siguranță în comunitatea pe care o administrează.

„Extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Tiha Bârgăului este un alt proiect aproape finalizat, stadiul lucrărilor depășind 95%. El completează o parte din lucrările începute anii trecuți când, pe o parte dintre străzile din comună, am reușit să instalăm lămpi LED.  Proiectul privind “Extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Tiha Bârgăului” a fost depus în 2017, iar finanțarea a fost obținută anul trecut”, explică edilul bârgăuan.

Potrivit acestuia, prin acest proiect se urmărește implementarea unui sistem de iluminat eficient și modern prin utilizarea aparatelor cu tehnologie LED, creșterea securității, a siguranței și a confortului cetățenilor pe timp de noapte, dar și diminuarea cheltuielilor de funcționare a sistemului de iluminat public cu ajutorul unui sistem inteligent de management prin telegestiune.

„Lucrările, realizate cu fonduri guvernamentale, au presupus demontarea corpurilor de iluminat vechi și înlocuirea cu alte noi, moderne, cu LED. În total vor fi montate 605 lămpi de iluminat noi. A fost realizată și extinderea rețelei și montați 43 de stâlpi noi, complet echipaţi.

Proiectul prevede și suprailuminarea trecerilor de pietoni de pe DN 17, ceea ce va oferi o siguranță sporită în trafic pentru toți locuitorii comunei noastre. Pe zece treceri pe pietoni vor fi instalate lămpi suplimentare, zilele viitoare urmând să fie montați stâlpii metalici de susținere.

Este un alt pas pe care îl facem spre normalitate. La finalul acestei invesiții întreaga comună va avea iluminat public modern, cu LED! Este nevoie în continuare de investiții susținute în comuna noastră pentru a reuși să devenim o comună europeană modernă!”, transmite primarul Vasile Şut.

 

*** 

O lată veste vine din zona investiţiilorîn infrastructura rutieră. Astfel,  circulația pe drumul care face legătura între Valea Tureacului și Iliuța Bozghii - Arendaș este închisă circulației rutiere pentru câteva zile, deoarece au început lucrările de amenajare a trei podețe.

"Drumul este cuprins într-un amplu proiect de reabilitare și va fi asfaltat însă, deocamdată, reîncep lucrările de amenajare a podețelor. După ce anul trecut drumul a fost nivelat și a fost pus stratul de balastru, anul acesta a fost construit podul peste Râul Iliuța și acum continuăm modernizarea! După realizarea celor trei podețe urmează să fie pus stratul de piatră spartă și apoi turnat asfaltul.
Știu că este neplăcut, administrația locală își cere scuze pentru disconfortul creat însă, cu câteva mici sacrificii, vom avea în scurt timp un drum modern pe care se va putea circula în siguranță, un drum pe care locuitorii zonei îl meritau de multă vreme", menţionează primarul Vasile Şut.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5