Hunor Szocs de la CSM Bistriţa, la Jocurile Francofoniei de la Nisa

La finele săptămânii, la Nisa, în Franţa, va debuta cea de-a VII-a ediţie a Jocurilor Francofoniei, la care vor participa 55 de ţări şi nu mai puţin de 3.000 de concurenţi, atât în domeniul sportiv, cât şi cultural.

România va fi reprezentată de 40 de sportive, dintre care 17 la atletism, 13 la baschet, 4 la judo, 4 la lupte libere şi 2 la tenis de masă, anunţă un comunicat al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Şi Clubul Sportiv Municipal Bistriţa va fi reprezentat la această competiţie, de sportivul Hunor-Janos Szocs, la tenis de masă, iniţial fiind discutată şi o posibilă participare a lui Adrian Crişan.

Jocurile Francofoniei sunt organizate o dată la patru ani sub egida Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (O.I.F.) prin Comitetul Internaţional al Jocurilor Francofoniei. România este membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei din anul 1993. De asemenea, Ministerul Tineretului şi Sportului este membru al CONFEJES (Conferinţa miniştrilor tineretului şi sportului din ţările având franceza în comun), această instituţie fiind, totodată, un alt pilon organizatoric al Jocurilor Francofoniei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5