HORECA din Bistriţa cere să funcţioneze în interior, la o capacitate de 50%!Casa Someşană anunţă că a trimis în şomaj tehnic jumătate din angajaţi!

„Astăzi am fost nevoit să dau în ŞOMAJ TEHNIC 50% din angajaţii mei! Decizie foarte grea, deoarece eram o familie bine închegată și devotată! Cu această ocazie vreau din suflet să fac o urare DOMNILOR care, cu prea multă indiferență, decid soarta unor oameni si care cu prea multă ușurință condamnă la sărăcie fără un motiv bine întemeiat mii de familii din intreaga țară! DOMNILOR, vă doresc de SĂRBĂTORILE care o să vină să puneți pe masă familiei exact ce vor avea oamenii mei, pe care voi m-ați obligat să îi dau in şomaj tehnic si sub BRADUL DE CRĂCIUN să le puneti copiilor dumneavoastră exact aceleași cadouri pe care o să le poata pune ei copiilor lor! Cu această ocazie vă doresc sărbători fericite , așa, ca ale noastre! AȘA SĂ VĂ AJUTE BUNUL DUMNEZEU!”, scrie pe pagina de facebook, managerul companiei.

De altfel, nu mai puţin de 17 patroni din domeniul alimentaţiei publice au transmis o adresă către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud prin care solicită să fie reconsiderate măsurile adoptate prin Hotărârea 59/27.10.2020 prin care se suspendă activitatea operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, şi să dispună funcţionarea acestora la o capacitate de minim 50%, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

          În demersul lor, managerii bistriţeni precizează că la nivelul municipiului nu există date concrete care să confirme răspândirea rapidă a CoVid-19 în unităţile din sectorul HORECA; nu s-au identificat focare de infectare care au debutat în restaurante, cafenele, baruri din orice cauză (personal, furnizori, turişti, localnici). Mai mult, în localităţile din ţară în care s-a impus suspendarea activităţii în interiorul localului, măsura este ineficientă, având în vedere că rata infectării este în continuă creştere.

          „Deoarece din perspectiva CNSU, unităţile HORECA reprezintă factori de risc potenţial generator de situaţii de urgenţă, dorim să fim prezenţi, prin reprezentanţi desemnaţi, în calitate de invitaţi, la şedinţele CJSU BN în care ordinea de zi vizează şi sectorul HORECA.

          Menţionăm că solicitările noastre vin din dorinţa de a acţiona eficient pe un front comun atât pentru a împiedica răspândirea CoVid-19, cât şi pentru a evita blocajul economic al sectorului HORECA”, se arată în scrisoarea reprezentanţilor bistriţeni.

 

Comentarii

30/10/20 10:30
cititor

Maaa... ne-ati inebunit cu aceasta " HORECA " ...
Cred ca 80% din diaspo-virusatii nostri care au " muncit " ( cica ) prin occident, s-au inapoiat in Romania si " au facut investitii " ... (cica ) ... dar pu.tu.rosii... n-au facut nimica nimnicutza in productia de bunuri de larg consum ci aproape toti... au facut tot felul de taverne, de fagadaie, baruri si bodegi... unde sa faca " scula MARE " ... fara munca... , fara sa-si " intineze manusitele lor scumpe " in agricultura, zootehnie, lagumicultura... sau alt gen de productie de marfuri si bunuri de larg consum ... Vor numai " afaceri si smechereli " cu papica si distractie ... la caldurica " unde sa nu-si strice " unghiile " cumva !
Da mereti ma si reprofilati-va... faceti ceea ce se cere pe piatza, nu-i musai toata lumea numai hoteluri, restaurante, bufete si fagadaie .Cumparati-va terenuri ma ( daca nu aveti deja... ) si tineti acolo animale ... faceti legumicultura... faceti ceea ce " nu se poate inchide " ... ptr ca oamenii pot dormi, manca si se distra si acasa la ei... nu doar la fagadau ! Oricum, majoritatea isi fac casute de vacantza, unde se duc cu familiile , se invita si se gazduiesc reciproc... in calitate de prieteni si incet... incet... la fagadaiele , hotelurile si restaurantele publice, n-o sa mai cam mearga nimeni , exceptie "dumarii " care vesnic sunt pe drum cum sunt soferii, delegatii, ori comerciantii... etc .

07/11/20 11:15
Observator

La " tara " cu ei, ca-i de cules malaiul, cartofii, sfecla... de adus de pe camp nutretzul si produsele catre " casa " ... de adus si taiat lemnele ptr iarna, de facut curatenie pe hotare... etc. chiar daca acolo pute a c*cat de vaca ... , da-i in aer liber si acolo nu le trebuie " botnitza pe moaca " ! Ma toti vor numai la " caldurica ... " papica "... cu manusitze... si cu " fitze "... Mereti ma la tzara ca acolo este de lucru cat incape !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5