Hangan, Peteleu şi Seserman, în cursă pentru fotoliul de primar al Bistriţei. Dolha: La o diferenţă mai mare de 15 procente faţă de Creţu, partidul e obligat să caute alt candidat

Pregătirile pentru alegerile de anul viitor sunt în toi. Fiecare partid îşi caută candidaţii cei mai buni, iar acolo unde nu are, încearcă sondaje peste sondaje sau alianţe câştigătoare. După şedinţa Biroului Politic Municipal al PNL, lista cu candidaţii liberali luată în calcul pentru Primăria Bistriţa arată în felul următor: Sorin Hangan, Ioan Peteleu şi Alin Seserman. Aceştia urmează a fi validaţi în şedinţa Biroului Politic Judeţean al PNL conform statutului, dar căutările liberalilor nu se opresc aici. "Dacă vreunul dintre candidaţi consideră că ar sta mai bine în sondaje decît cei pe care Biroul Politic Municipal i-a filtrat şi a dat ordinea respectivă, nu îi împiedică nimeni să îşi facă propiul sondaj, dar un sondaj făcut de o firmă credibilă, sondaj pe care mai apoi Biroul Politic Municipal şi Judeţean trebuie să îl analizeze”, ne-a declarat telefonic copreşedintele PNL BN Stelian Dolha.

,,În şedinţa de Biroul Politic Judeţean de săptămâna trecută s-a discutat de maximum doi candidaţi. Acum, pe locul doi, avem doi candidaţi cu acelaşi număr de voturi, şi va trebui să vorbim de trei candidaţi. Clasamentul arată în felul următor: Sorin Hangan- 28 de voturi; Ioan Peteleu-19 voturi; Alin Seserman- 19 voturi; Filip Mosil- 13 voturi; Dorin Dobra:-11 voturi şi Marin Rus:- 11 voturi. Mai este ceva şi le-am transmis lucrul acesta, dacă vreunul dintre candidaţi consideră că ar sta mai bine în sondaje decît cei pe care Biroul Politic Municipal i-a filtrat şi a dat ordinea respectivă, nu îi împiedică nimeni să îşi facă propiul sondaj, dar un sondaj făcut de o firmă credibilă, sondaj pe care mai apoi Biroul Politic Municipal şi Judeţean trebuie să îl analizeze.

De exemplu, unul dintre candidaţii care nu este clasat între primii trei crede că va putea să obţină un rezultat mai bun decât Hangan, Peteleu, Seserman, şi atunci îşi face propriul sondaj. Cu alte cuvinte, procesul nu se închide definitiv, pentru că lucrurile acestea trebuie analizate foarte bine. În cazul în care candidaţii desemnaţi au o diferenţă faţă de Ovidiu Creţu sau candidatul PSD mai mare de 15 procente, eu cred că partidul e obligat să caute alt candidat. E părerea mea personală. De ce? Orice studiu sociologic ne spune foarte clar că la o diferenţă mai mare de 15 procente nu cred că se mai poate recupera în cele câteva luni de zile pe care le mai avem până la alegerile locale.

E posibil ca niciunul dintre cei trei să nu fie candidatul PNL la Primăria Bistriţa? Există şi această variantă?

Stelian Dolha, copreşedinte PNL BN: Există şi această variantă, dar eu sper ca în urma sondajului care se face, cel puţin unul, dacă nu toţi trei să aibă o diferenţă mai mică de 15 procente faţă de contracandidatul principal, adică primarul în exerciţiu.

Dacă ceilalţi candidaţi de pe locurile 4, 5 şi mă refer aici la Dorin Dobra, care şi-a manifestat intenţia de a intra în luptă pentru Primăria Bistriţa, vine şi spune că îşi doreşte să vină cu un sondaj personal, luaţi în calcul acest sondaj?

Stelian Dolha, copreşedinte PNL BN: Categoric. Eu, personal, îi recomand asta. Din punctul meu de vedere, un senator al partidului, un parlamentar al partidului care îşi doreşte să candideze pentru o funcţie la alegerile locale, indiferent unde, ar trebui să fie sondat şi trebuie să fie sondat.

Când vom şti sigur cine e candidatul PNL la Primăria Bistriţa?

Stelian Dolha, copreşedinte PNL BN: Eu am spus că până la sfârşitul anului ar trebui ca să ştim sigur. Nu dau un termen mai aproape, dacă rezultatul sondajului nu e cel pe care îl aşteptăm, trebuie alte sondaje, asta e … E foarte important pentru că vorbeşti de locomotiva municipalităţii, de 30% din judeţ şi nu poţi să te joci cu astfel de lucruri. Lucrurile trebuie cântărite şi analizate foarte bine, de asta nu cred că trebuie să ne grăbim.

Comentarii

02/10/15 14:46
Vizitator

Deocamdata doar Alin Seserman de la PNL a facut o oferta de program prin care incearca sa stabileasca prioritatile orasului pentru urmatorii 4 ani. In programul sau intitulat „Viziune pentru Bistrita”, sunt sintetizate pe capitole problemele cu care se confrunta orasul si care sunt prezentate ca prioritati. Totusi unele capitole sunt prea generale si necesita o anumita detaliere. Spre exemplu, in capitolul „O centura adevarata” ar trebui prezentata viziunea gresita a administratiei actuale care a lasat orasul fara varianta ocolitoare, blocand totodata si proiectele de dezvoltare urbana in zona Padurii Codrisor si a raului Bistrita, dupa care sa fie propusa o solutie viabila. Si exemplele ar putea continua si cu alte capitole. Chiar daca problemele orasului sunt aceleasi indiferent de formatiunea politica, identificarea si prioritizarea lor intr-un program coerent poate face diferenta intre formatiunile politice, astfel incat alegatorii sa poata alege in cunostiinta de cauza. Pe de alta parte, competitia intre programe favorizeaza mai mult pe cei care nu au fost la putere, intrucat cei aflati la putere trebuie sa explice si motivele pentru care nu au realizat unele din obiectivele programului in timpul mandatului actual.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5