Glas de copii în ajun de sărbători

Corul de copii „Sf. Ap. Andrei” din localitatea Budeşti – Fânaţe a modelat de-a lungul Postului Crăciunului, sufletul creştinesc. În vremea aceasta, Iisus ne aşteaptă să ne spunem, colindând unii pe la alţii, cum şi cu câtă bunătate a coborât din cer în icoană, ca să ne mântuiască pe toţi: „Hristos se naşte, Măriţi-L! Hristos din ceruri, Întâmpinaţi-L! Hristos pe pământ, Înălţaţi-vă!”

Au colindat şi la Bistriţa în cadrul festivalului de colinde şi obiceiuri tradiţionale de Crăciun şi Anul Nou: „Vin colindătorii”, iniţiată de directorul Nicolae Gălăţean şi specialiştii de la CJC, cărora le urăm sănătate şi multă putere de a realiza lucruri frumoase şi cât mai minunate.

Apoi, au poposit la mănăstirea Dumbrava, judeţul Alba. S-a vizitat orfelinatul şi azilul de bătrâni, împărţindu-le fiecăruia daruri oferite de credincioşii din parohia noastră. Aici au învăţat că lângă Dumnezeu orice boboc de floare este îngrijit şi purtat în braţe. Copiii de la orfelinat au răspuns la colinde tot prin cântece vechi nemaiîntâlnite, reuşind să fure din inimile noastre şiruri de lacrimi.

În Ziua cea Sfântă de Crăciun au adus o mărturie pilduitoare prin colindele vechi culese chiar de la străbunicii lor, evidenţiindu-se vrednicia înaintaşilor care s-au apropiat de Dumnezeu şi au trăit în lumina Sa mântuitoare. Au înţeles că au o datorie sfântă, aceea de a vesti tuturor vestea cea bună a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

„O urare pentru voi, cititori de slove noi

Anul care, iată-l vine, să v-aducă numai bine!”

Preot paroh Iuliu Ceuşan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5