Glanetaşul, trofeu pentru colindele ţibleşene

Ansamblul Glanetaşul din Agrieş, coordonat de învăţătoarea Floarea Pop, duce în această perioadă colindul străbun de pe Valea Ţibleşului la cele mai frumoase acţiuni din judeţ, şi nu numai.
De curând ansamblul a obţinut Trofeul Festivalului - concurs interjudeţean de colinde "Raza soarelui", ediţia a XI-a, la Ceanu Mare, judeţul Cluj, repertoriul arhaic şi ţinuta autentică recamandându-i pe agreşeni pentru această distincţie. Manifestarea a fost organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Şcoala Gimnazială Ceanu Mare.
O altă manifestare cu participarea Ansamblului Glanetaşul a avut loc la Casa Municipală de Cultură Gherla, ediţia jubiliară a Galei colindelor tradiţionale organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea ansambluui folcloric „Colindiţa-Zestrea” condus de Marinela Zegrean Istici şi Constantin Istici. Pe agreşeni, cu trăistuţa lor cu colinde, îi vom vedea, măine, la Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar, au colindat şi pe Pietonal la “Rădăcinile Eternităţii” şi vor fi şi în cadrul festivalurilor de colinde din zilele de Crăciun.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5