Ghizii muzeului din casa bunicilor

Printre colecţiile săteşti din Romania cu profil muzeistic, se inscrie şi colecţia „George Nechiti” din comuna Feldru, ce reprezintă miracolul păstrării nealterate a elementelor specifice vieţii şi îndeletnicirii ţăranului român.

Aici la Feldru, pe valea Săcerului se luptă spre a prelua ştafeta tradiţiilor străbune trei generaţii – George, tata, Georgică fiul şi cei doi nepoţi Mihaela Georgiana Clasa a VI-a şi Nechiti Traian clasa a V-a la şcoala generală năsăudeană, care în vacanţă şi zile de repaus lărgesc sfera acţiunii muzeistice din casa bunicilor, îndeplinind rolul de colecţionari şi de ghizi.

Ei, generaţia a trei-a sunt familiarizaţi cu exponatele şi cu valoarea lor morală estetică şi istorică, participând la îmbogăţirea muzeului, formând şi dezvoltând la nivelul lor, sentimente, convingeri şi atitudini.

Să sperăm, că într-o zi cu soare de primăvară, colegii lor de clasă vor fi pătrunşi de argumente de ordin afectiv şi vor face o vizită acasă la bunici, unde vor întâlni o formă de definire a propriei noastre identităţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5