Lansare de carte – Librăria „N. Steinhardt”

George Lână – „Linia Siegfried a ochilor tăi”, Editura Gordian, 2015

Al. C. Miloş

Miercuri, 28 octombrie a.c., în cocheta şi eleganta Librărie „N. Steinhardt” din Bistriţa a avut loc lansarea recentului volum de versuri „Linia Siegfried a ochilor tăi”, Ed. Gordian, Timişoara, 2015, purtând semnătura poetului timişorean George Lână.
Poetul George Lână, cu mamă din Romuli, s-a născut la Timişoara, fiind de profesie inginer agronom, în perioada 1979-1983 fiind inginer şef la Fermă la Ocniţa, com. Teaca. În această perioadă a activat la Cenaclul Literar „G. Coşbuc” alături de Ion Moise, Luca Onul, Al. C. Miloş, Virgil Raţiu, Olimpiu Nuşfelean, Attila Racz, Ioan Pintea etc. A publicat mai multe volume de versuri şi de proză, de eseuri, a făcut Revoluţia din 1989 la Timişoara, unde a fost în redacţia ziarului „Timişoara”, fiind şi redactor şef la ziarul „Atac de Banat”.
Critici importanţi au scris despre volumele sale, ca Al. Cistelecan, Dan Emilian Roşca, Marian Odangiu etc.
Cartea este o ediţie bilingvă română-engleză, traducători fiind doamnele Otilia Szekeres şi Antuza Genescu, postaţa fiind semnată de dr. în filozofie Dan Sgârtă.
Cartea a fost prezentată publicului prezent de scriitorii Virgil Raţiu şi Olimpiu Nuşfelean.
Din postfaţa volumului cităm: „Veţi observa că toate ipostazele în care apar femeile în poezia lui George Lână: soţie, fiică, mamă, bunică, amantă, iubită, colegă, curvă, necunoscute etc., sunt în subsidiar şi prin ricoşeu, tot atâtea pretexte pentru un monolog dramatic, radical, perfectlipsit de complezenţă cu el însuşi!”
Cartea de poezii de dragoste, semnată de poetul bistriţeano-timişorean George Lână este remarcabilă, fiind una din cărţile care trebuie semnalate cu literă mare în poezia românească contemporană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5