Gavril Ţărmure, noul director al Culturii Judeţene ?

Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că Gavril Ţărmure va fi noul director al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa Năsăud. El îl va înlocui pe Florin Vasile Şomlea, actualul director al instituţiei.
În ceea ce priveşte Biblioteca Judeţeană, condusă de Mircea Oliv, aici se va face o analiză serioasă, de către vicepreşedintele Alexandru Pugna, cu ideea de a muta Biblioteca din actualul sediu, unde se află în chirie, în recent inauguratul Palat al Culturii, de pe strada Odobescu.

Comentarii

08/08/12 11:43
Vizitator

Problema Bibliotecii Judetene din Bistrita continua sa fie tratata cu superficialitate si in termeni de provizorat perpetuu. O biblioteca publica nu este un aprozar care poate fi mutat oriunde si oricand. Rolul si functiile unei biblioteci publice s-au schimbat radical in ultimul timp. Concret, spatiu necesar pentru functionarea bibliotecii judetene din Bistrita la nivelul cerintelor actuale era estimat la cca 2500m.p. Cladirea de pe Odobescu nu depaseste 650 m.p., ceea ce inseamna ca ar putea gazdui doar o parte din functiunile bibliotecii. Problema ramane tot nerezolvata, ca sa nu mai punem la socoteala operatiunea de mutare provizorie a cartilor, care duce inevitabil la o deteriorare a lor. Singura solutie viabila ramane construirea unui sediu nou adaptat cerintelor actuale de functionare ale acestei institutii de cultura. De altfel exista un proiect pentru sediu Bibliotecii judetene, in locatia de pe str. Alba Iulia, in locul unei centrale termice dezafectate. Bisrtita merita sa aiba o biblioteca judeteana moderna. Trebuie renuntat la orice forma de provizorat in aceasta privinta. Asteptam mai mult de la noul manager al culturii judetului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5