Garda de Mediu susținută de Instituția Prefectului în activitățile de control

Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Atilla Decsei și Lorand Toth, au efectuat o vizită la Garda de Mediu, unde a avut loc o ședință cu reprezentanții acesteia. Tema discuției a fost bazată pe problemele întâmpinate în campania de control care se desfășoară în această perioadă în județul Bistrița-Năsăud.
În prima etapă, Garda de Mediu a atras atenția asupra depozitărilor ilegale de deșeuri atât primăriilor, cât și persoanelor fizice. Acum, măsura prevăzută pentru remedierea problemelor de mediu sunt amenzile. Mesajul prefectului Stelian Dolha astăzi, pentru reprezentanții Gărzii de Mediu, a fost următorul: “Chiar dacă există presiuni, trebuie să aveți încredere în dumneavoastră, pentru că eu vă asigur de toată susținerea. Prioritatea noastră este să rezolvăm problema deșeurilor depozitate ilegal și vă recomand să aplicați legea în mod corect, fără să tinem cont de culoarea politică.”
De asemenea, tuturor primarilor li se recomandă, dacă este cazul, să aplice amenzi, pentru ca cetățenii să păstreze curățenia, deoarece au competență să facă acest lucru.
Până în momentul de față, au fost aplicate amenzi pentru patru unități administrativ-teritoriale, după cum urmează: Coșbuc-15000 lei, Prundul Bârgăului-15000 lei, Dumitrița-5000 lei și Monor-15000 lei. Au fost aplicate și 13 amenzi cu o valoare totală de 81000 lei unor persoane fizice, iar un mijloc de transport a fost confiscat.
„Avem cu toții o datorie morală să respectăm natura, iar asta înseamnă să păstrăm mediul înconjurător curat și sănătos în fiecare zi. Împreună reușim!”, adaugă prefectul Stelian Dolha. 

Comentarii

18/05/21 17:40
Râul din vis

Ce să vă zic, la noi, după ploaie,
Someșul cară gunoaie, gunoaie.
Rotesc vârtejuri, rup mestecăul,
Că văd, pesemne, cum Ogâgăul
Cheamă decis la vaduri primarii
Și deneșii, sucii, ivan-salvamarii.
Apoi amenință: Pornesc Jihadul!
Ne doare în cot, răspunde Radu.
La voi pe Someș, în Plațul Curții,
Astăzi dau tonul Ultra Mancurții.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5