Gânduri de peste Ocean

Cartea de călătorii „De peste Ocean”, apărută la Editura clujeană Napoca Star, surprinde prin modul în care ne apropie de lumea pe care unii doar o visează, cea a Americii. Scriitorii Ioan şi Lucreţia Mititean ne poartă, prin intermediul scrisului, într-o călătorie plină de emoţii, dar şi lucruri inedite pe care le trăieşti o dată în viaţă. Cei doi năsăudeni au luat avionul şi au traversat Oceanul, pentru prima dată, în iunie 2005, iar mai apoi experienţa s-a repetat. De fiecare dată de acolo, de peste Ocean, cei doi autori au transmis cotidianului „Răsunetul” corespondenţe, împărtăşind astfel, cu cititorii noştri, frumuseţea acestor locuri deosebite. Împreună cu copiii - Nicu şi Doina, şi nepoţii – Călin şi Călina, familia Mititean a trăit experienţe inedite în statul Washington.
Poate că acolo, în America, timpul are alt parcurs şi lumea alte conotaţii, pentru că, citind această carte de călătorii descoperim oameni cu chipuri luminate, care nu se stresează zi de zi precum o facem noi. De altfel, americanii sunt un model pentru noi toţi prin modul în care ştiu cu exactitate ce au de făcut zi de zi pentru bunul mers al lumii.
M-a impresionat în mod deosebit felul în care sunt prezentaţi nepoţii – Călin, absolvent al Universităţii Washington din Seattle şi Călina – absolventă a Liceului din Bellevue Washington. Adevărate festivităţi se fac cu asemenea prilejuri, iar bucuria a fost cu atât mai mare cu cât la ele au participat şi bunicii.
O carte frumoasă care adună între coperţi experienţele trăite în cel mai puternic, dar şi frumos ţinut de pe planetă.
Ioan şi Lucreţia Mititean nu fac altceva decât să-şi împărtăşească frumuseţile trăite cu cititorii, ceea ce nu este puţin lucru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5