Gabriela Preda şi Laura Pristăviţa de la CSM Bistriţa, în lotul lărgit al României de la CE

Selecționerul echpei feminine de handbal a României, Thomas Ryde, a anunțat lotul provizoriu, de 28, pentru Campionatul European din Suedia, programat în perioada 4-18 decembrie 2016.

         Două jucătoare de la CSM Bstriţa au intrat în atenţia staff-ului tehnic. Este vorba despre Gabriela Preda (inter stânga) şi Laura Pristăviţa (centru).

Laura Ioana Pristăviţa a început handbalul la Bistriţa, în perioada şcolară de la LPS. Din 2008 până în 2012 a jucat la Jolidon Cluj, pentru ca până în 2015 să evolueze la HCM Baia Mare. Din returul sezonului trecut, Laura Pristăviţa (Oltean) revine acasă. În Liga Naţională a cucerit medalia de aur în sezonul 2014 şi medalia de argint în alte cinci sezone competiţionale. A câştigat de trei ori Cupa României şi tot de atâtea ori Supercupa României. Laura are şi experienţă europeană, acumulată la Baia Mare, şi se poate mândri cu o medalie de bronz cu echipa de junioare a României la CE din 2007.

Gabriela Preda, jucătoare originară din Târgu Neamț, a jucat în cariera sa pentru HCF Piatra Neamț, echipă alături de care debutează în Liga Națională în sezonul 2005/2006, HCM Baia Mare (2006-2009), SCM Craiova (2009-2011), CSM București (2011-2013), HCM Roman (2013-2015) și din nou la HCM Baia Mare în sezonul 2015-2016. Are 12 selecții în echipa națională a României.

 

Iată lotul lărgit al României pentru Campionatul European!

·         Portari: Denis Dedu (Corona Braşov), Yulia Dumanska și Mirela Paşca (SCM Craiova), Paula Ungureanu (CSM Bucureşti), Elena Voicu (Dunărea Brăila)

·         Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Camelia Hotea (Corona Braşov), Ana Maria Tănăsie (Dunărea Brăila)

·         Interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Gabriela Preda (CSM Bistriţa), Gabriella Szucs și  Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Cristina Zamfir (CSM Craiova)

·         Centri: Eliza Buceschi (FC Midtjylland), Laura Oltean-Pristăviță (CSM Bistriţa), Cristina Laslo (”U” Cluj), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila)

·         Interi dreapta: Melinda Geiger (Brest), Alina Ilie (Unirea Slobozia), Laura Popa (”U” Cluj)

·         Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Marinela Neagu (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (Dunărea Brăila)

·         Pivoţi: Florina Chintoan (”U” Cluj), Oana Manea și Cristina Nan (CSM Bucureşti), Crina Pintea (Thuringer)

 

La Campionatul European, România încearcă să şteargă impresia pe care a lăsat-o la Jocurile Olimpice. De altfel, s-a renunţat şi la câteva jucătoare, printre care Aurelia Brădeanu, Ionica Munteanu (portăriţa de la U Cluj) şi Patricia Vizitiu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5