Ziua Internaţională a Copiilor Victime ale Agresiunii

Gabriela Montoiu: Menirea noastră este să luptăm şi să protejăm drepturile copilului

Ziua Internaţională a Copiilor Victime ale Agresiunii se marchează din 1983, ca urmare a hotărârii Adunării Generale a ONU, din 19 august 1982, în memoria copiilor omorâţi în timpul invaziei israeliene în Liban, din 1982.

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL BN, Gabriela Montoiu, trage un semnal de alarmă vizavi de copiii agresaţi, neglijaţi.

,,Trebuie avute în calcul mai multe măsuri, iar cele deja adoptate trebuie să fie mai bine implementate”, ne-a declarat prin intermediul unui comunicat de presă, Gabriela Montoiu.

,,Ziua internaţională a copiilor nevinovaţi, victime ale agresiunii fizice, psihice sau emoţionale ne reaminteşte tuturor că peste tot în lume copiii suferă din cauza diferitelor forme de abuz şi menirea noastră este să luptăm şi să protejăm drepturile copilului. Din nefericire chiar şi astăzi, ca şi în trecut, violenţa asupra copiilor rămâne o crimă ascunsă destul de răspândită şi prea puţin o preocupare prezentă în conştiinţa colectivă. Pentru a pune capăt violenţei şi tratamentului abuziv împotriva copiilor trebuie avute în calcul mai multe măsuri, iar cele deja adoptate trebuie să fie mai bine implementate. Totodată, responsabilitatea noastră este de a asigura şi susţine tratamentul necesar şi reabilitarea copiilor care au căzut victime abuzurilor”, a spus consilierul judeţean, Gabriela Montoiu.

Astăzi există aproximativ 50 de milioane de oameni dezrădăcinaţi peste tot în lume. Jumătate dintre aceştia sunt copii. Peste 300.000 de tineri, inclusiv fete, sunt soldaţi. Mulţi dintre ei nu au împlinit 10 ani. 10 milioane de copii cu vârsta până în 5 ani se sting în fiecare an, majoritatea din cauza unor boli ce pot fi prevenite, sau din cauza subnutriţiei. În fiecare an, în jur de 40 de milioane de copii nu sunt înregistraţi. Astfel, rămân fără un nume legal şi fără naţionalitate. Convenţia asupra Drepturilor Copilului din 1989 este cel mai important instrument legal pentru protejarea copiilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5