Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, susţine candidatura lui Cristian Niculae la funcţia de primar al Bistriţei!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, face parte din echipa lui Cristian Niculae, în calitate de consilier onorific pe probleme de sănătate.
 
„Criza sanitară din acest an ne-a arătat încă o dată cât de importante sunt investiţiile în sistemul public de sănătate. În Bistriţa, avem un spital judeţean modern, la standardele anului 2020, în care s-a investit în ultimii opt ani de zile foarte mult. Avem şi un management performant al acestui spital, condus de Gabriel Lazany. Gabriel Lazany a demonstrat calităţile sale de manager în toată această perioadă dificilă pentru bistriţeni şi pentru români. Este un om care a dovedit prin fapte că are experienţă în tot ceea ce face şi face multe lucruri bune pentru Bistriţa şi bistriţeni. Sunt bucuros şi onorat că domnul Gabriel Lazany ne-a acceptat propunerea de colaborare din poziţia de consilier onorific pe probleme de sănătate publică şi asistenţă socială în tot ceea ce vreau să fac de acum încolo”, a declarat Cristian Niculae, candidatul Alianţei pentru Bistriţa-Năsăud la Primăria Bistriţa.
 
Potrivit acestuia, e important ca între administraţia municipiului şi SJU Bistriţa să existe o colaborare strânsă, pentru a îmbunătăţi serviciile publice medicale oferite bistriţenilor.
 
Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a menţionat că lucrează de 20 de ani în unitatea spitalicească, dintre care 7 ani ca şef Serviciu aprovizionare, 10 ani ca director administrativ şi de 3 ani este manager. „Din 2007 am început o presiune asupra Primăriei de a intra în anumite parteneriate cu Spitalul Judeţean. Niciodată nu am reuşit să înţeleg de ce Primăria Bistriţa nu se implică în activitatea SJU Bistrtiţa. Conform legii, suntem spital judeţean, cu subordonare directă Consiliului Judeţean. Bistriţa este un municipiu care nu are altă unitate sanitară cu paturi, Spitalul Judeţean îndeplineşte şi funcţia de spital municipal. Aproximativ 30% din pacienţii pe care îi tratăm, undeva la 10.000 de pacienţi/an, sunt pacienţi ai municipiului Bistriţa", a declarat Lazany.
 
          Managerul SJU Bistriţa a adăugat că anul acesta a constatat prima deschidere, prin alocarea a 200.000 de lei de la bugetul municipal, creându-se un precedent şi deschizându-se o cale de colaborare.
 
          „Dintre toţi candidaţii, e singurul pe care îl cunosc de mult timp şi avem o relaţie amicală. Un lucru foarte important, e singurul dintre candidaţi care m-a contactat şi m-a întrebat care sunt problemele în sistemul de sănătate, cu ce ar putea să ajute în cazul în care ar ajunge primar. (...) Acesta este motivul pentru care am acceptat să fiu consilier onorific, nu m-am înrolat politic. Am rămas apolitic, prefer să duc mai departe proiectul Spitalului Judeţean pe care vreau să-l duc la bun sfârşit. Am avut o viziune asupra spitalului şi unde vreau să ajungă. Îi doresc succes candidatului Cristian Niculae şi, dacă va ajunge primarul municipiului Bistriţa, sper să nu uite ce a promis, să susţină Spitalul Judeţean", a adăugat Gabriel Lazany.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5