Furt de lemne pe Bârgău şi la Sîngeorz Băi

Jandarmii Postului Montan Piatra Fântânele i-au surprins pe Constantin C. de 40 de ani din Prundu Bârgăului şi pe Ştefan P. de 45 de ani din Bistriţa-Bârgăului în timp ce transportau material lemnos fără a deţine acte de provenienţă şi transport. Ca urmare aceştia au fost sancţionaţi cu câte un avertisment scris.

În schimb jandarmii Postului Staţiune Balneară Sângeorz-Băi l-au sancţionat pe Anton S. de 44 de ani din localitate, cu 1.000 de lei amendă, pentru acelaşi tip de abatere.

„Jandarmii avertizează pe cei care încalcă legea că prevederile legale în vigoare îi obligă să oprească la semnalul agentului constatator în vederea efectuării controlului pe drumurile publice, altfel sunt pasibili de amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei, conform prevederilor H.G. nr. 427 din 2004, privind circulaţia materialelor lemnoase şi controlul circulaţiei acestora, art. 4, lit.f.”, spune ofiţer relaţii publice, lt. Georgeta Căşvan.

De asemenea legea nr. 31 din 2000 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, la art. 1, lit.p, prevede:„ transportul materialelor lemnoase sau al celorlalte produse specifice fondului forestier, cu orice mijloc de transport fără documente legale de provenienţă, sau refuzul conducătorului mijlocului de transport auto sau hipo de a transporta materialul încărcat la locul indicat de agentul constatator ori de a opri la semnalul acestuia sau de a prezenta la cerere actele de provenienţă”, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 6 luni sau cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei. Menţionăm că sancţiunea în acest caz se aplică conducătorului mijlocului de transport.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5