Frumuseţea Rockului Bistriţean

Renumita formaţie bistriţeană Prefix 990 i-a invitat pe iubitorii de muzică rock la Gala Rockului Bistriţean, ediţia a VII-a, unde împreună cu trupele Backlash şi Spellbound au dat viaţă Terasei Vama Veche.
„Ţinta noastră este tineretul şi nu numai, chiar şi cei mai în vârstă de la 60 la 70 de ani care iubesc muzica noastră au fost aşteptaţi la această manifestare”, declară Gabriel Cociş, coordonatorul proiectului. Fără sprijin de la instituţiile satului, această gală s-a desfăşurat, totuşi, în condiţii normale. Poate, pe viitor trupa va fi mult mai prezentă în manifestările organizate în municipiu, dorinţa publicului şi a artiştilor fiind, se aşteaptă doar invitaţiile.
Grupul rock Prefix 990 a luat fiinţă în anul 1981 la iniţiativa profesorului Gabi Sfechiş. Numele trupei foarte sugestiv, provine de la prefixul telefonic pentru Bistriţa la acea vreme. Un an mai târziu se alătură solistul vocal Gabriel Cociş. Dintre piesele pe care le cantau la acea vreme şi pe care le-au imprimat amintim: Pământ cu flori, Frunze îngălbenite, Planeta verde, Nu-i decât rock and roll, piesa care a urcat pe locuri fruntaşe în topurile de specialitate. Aşa cum spune motto-ul trupei: "Muzica noastră nu e rea, nu e bună, ci este aşa cum suntem noi", muzica rock este un gen muzical cu o istorie bogată la fel cum se desprinde şi din destinul acestei trupe bistriţene, un destin care sperăm să continue mulţi ani de aici înainte. La Bistriţa se cântă şi muzică rock. De bună calitate.

Comentarii

07/08/12 09:02
Rock5

multumin dnului COCIS
si organizatorilor in general, a fost o seara placuta!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5