Frumoasa gară din Sângeorz Băi, abandonată şi păzită numai de câini!

Cine a fost şi ce a fost odată gara CFR din Sângeorz Băi?
A fost un furnicar pentru turiştii şi bolnavii din judeţ, ţară, Europa şi mapamond, un punct de reper spre o oază de sănătate în frumoasa şi supraaglomerata Staţiune Sângeorz Băi, unde tămăduitorul „borcut” a salvat vieţi şi a însănătoşit milioane de cetăţeni.
Dar a fost odată... A venit „miracolul revoluţiei” care a distrus tot ce era util, necesar şi frumos în această zonă, s-a vândut şi distrus cu nemiluita şi din vestita şi coheta staţiune a mai rămas un parc pustiu, două hoteluri balneare aproape goale, bază de tratament vândută, inclusiv ape minerale, izvoare cu borcut (???!!!) concesionate şi încet-încet s-a instalat tăcerea şi pustiul.
Şi atunci i-a venit rândul şi gării Sângeorz Băi, prin suspendarea circulaţiei trenurilor de călători, altădată pline cu bolnavi care veneau la tratament, dar care au fost anulate din lipsă de călători şi profit, datorită unui management neperformant.
Întrebăm, „nu dăm cu parul”, cine-i de vină în tot acest faliment şi degringoladă?!
Frumoasa şi cocheta gară a devenit pustia, abandonata, ferecata gară, unde s-a aşternut liniştea, tăcerea, nepăsarea şi, încet-încet degradarea şi distrugerea, cu bună intenţie, a structurii CFR şi aruncarea banilor pe apa sâmbetei, atunci când a fost modernizată.
Noroc cu nişte dulăi vanitoşi şi ambiţioşi, inclusiv câini comunitari, buni lătrători, care patrulează zona şi dau semnalul de plecare sau sosire a trenului prin „ham-ham”!
Cine am fost şi ce-am ajuns?! Oare ce va mai fi?!

Comentarii

09/07/18 15:50

Cine semnează articolul? Aşa din curiozitate.

09/07/18 17:15
rasunetul

Pai cititi după titlu ca e semnat articolul !

09/07/18 18:28

Îmi place că aţi corectat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5