Fredi Deac va fi înmormântat astăzi. Cei care doresc să-şi ia rămas bun, aşteptaţi la sediul Comunităţii, la ora 14

Iubitul nostru Fredi Deac a trecut în neființă. Pentru cei care doresc să își ia un ultim rămas bun, o puteți face miercuri, 12 iunie, începand cu ora 14.00 la sediul Comunității Evreilor Bistrița str. Grigore Bălan nr. 9. Înmormântarea va avea loc tot miercuri, la cimitirul evreilor str. Ghinzii, începînd cu ora 16.00, a anunțat Comunitatea Evreilor din Bistriţa.

***

 O inimă a încetat să mai bată, un suflet nobil s-a ridicat la ceruri lăsând în urmă durere şi lacrimi de neputinţă. Împărtăşim durerea şi ne alăturăm cu multă compasiune familiei, la trecerea în eternitate mult prea devreme a lui FREDI DEAC.

          Fie ca bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în lumea celor drepţi şi să-i dea odihnă veşnică.

Familia Ioan şi Violeta Pintea

 

Profund îndureraţi, transmitem întreaga noastră compasiune şi sincere condoleanţe familiei îndoliate, la trecerea la cele veşnice a lui FREDI DEAC, preşedintele Comunităţii Evreilor din Bistriţa-Năsăud, un caracter deosebit, un om apreciat şi îndrăgit.

          Odihneşte-te în pace!

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”,

Manager, Ioan Pintea

 ***

Tradiţia evreiască încurajează simplicitatea îngropăciunii. Se foloseşte un sicriu simplu din lemn, acoperit, deoarece se consideră că este lipsă de respect ca oamenii să se uite la persoana decedată care nu îi mai poate privi. Lângă trupul persoanei decedate se află în permanenţă cineva până în momentul îngropăciunii. O lumânare stă aprinsă la capul decedatului şi se citesc psalmi.

Serviciul funerar avea loc în sinagogă. Înmormântarea corpului se făcea cât mai repede cu putinţă. În timpul lui Iisus, înmormântarea avea loc la asfinţitul soarelui în ziua morţii (ziua iudaică începea la asfinţit şi se sfârşea la următorul asfinţit).

La mormânt se recita şi o rugăciune în amintirea celui mort.

După înmormântare, familia se întorcea acasă pentru Seudat Havraâah - „masă de consolare“ dată rudelor, prietenilor şi vecinilor. Masa este un simbol al continuării vieţii. Înainte de a intra în casă, membrii familiei se spală pe mâini.

O lumânare care arde timp de şapte zile semnifică începutul - „Shiva“ - a perioadei de doliu.

Ziarul Lumina 

Comentarii

12/06/19 10:36
Băla Maria

Mi-a fost coleg de liceu, un an în urma mea şi-mi amintesc de el, din acei ani cu mult drag, era timid, bine crescut, foarte politicos şi un bun coleg. Nu l-am văzut ani mulţi, dar a rămas în amintirea acelor ani şi anunţul morţii sale a fost un şoc. S-a dus prea devreme, adresez sincere condoleanţe familiei şi Dumnezeu să aibă grijă de sufletul lui minunat!

12/06/19 12:15
Olimpiu N

A fost un om extraordinar. Emana foarte multă căldură sufletească. Nu puteai să nu-i remarci distincția și să te atașezi de el cu multă prietenie. Era sincer și demn. Condoleanțe familiei! Fie ca Dumnezeu să-i așeze sufletul în luminoasa lume a drepților, în binemeritată odihnă!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5