Fotograful potrivit – un mit sau o realitate? Iată ce spun specialiștii de la Jadoris

O nuntă la ora actuală se bazează pe tot felul de prestatori de servicii. Practic s-a clădit o industrie în acest sens fără de care astfel de evenimente nu mai au cum să atingă un prag înalt de profesionalism. Sunt așteptări, sunt pretenții atât ale cuplului, cât și ale invitaților, cu toții dorind să își petreacă orele petrecerii într-un mod măgulitor, într-un cadru elegant. Nu lipsește însă nici fotograful, cel însărcinat să capteze astfel de momente și să transforme toate cadrele în amintiri prețioase.

S-a tot vorbit despre ce înseamnă alegerea unui fotograf nunta potrivit. Undeva între mit și realitate, când unii nici nu înțeleg ce presupune munca din spatele obiectivului, ne explică specialiști în domeniu despre reperele care ar trebui de fapt să fie ghidul celor care au nevoie de un fotograf.

Ce cântărește  mai mult – fotografia sau fotograful

Destul de dificil de spus, însă fiecare în parte contează la timpul său. Așadar, în primă fază oricine cercetează portofoliile celor care urmează sau nu să fie aleși pentru nunta lor. Însă dincolo de asta, un fotograf profesionist nu repetă cadrele, nu reface același tip de album pentru toate nunțile. Deci ceea ce observați în albumele de prezentare nu este neapărat și ceea ce veți avea la rândul vostru, ci este doar o demonstrație de talent.

Fotograful ca personaj contează și el și asta pentru că într-o colaborare contează modul în care părerile și energiile celor două părți conlucrează. Concret, mirii se vor simți poate agasați, nefiind obișnuiți să se manifeste ignorând obiectivul ce stă pe urmele lor.  Unii funcționează mai bine când li se spune ce postură să adopte, alții se manifestă în naturalețea lor însă au nevoie de un impuls, de o stare de bine. Efectul psihologic nu este de ignorat aici.

Termeni de predare, buget și negociere

Este destul de greu de gândit cum îți poți cântări, din punct de vedere al bugetului, propriile amintiri. Așadar pentru unii merită explicat faptul că pachetele de servicii fotografice nu sunt negociabile. Doar că, acolo unde bugetul este unul restrâns, acolo unde nu există o altă soluție pentru a accesa un anumit tip de serviciu din ceea ce oferă un profesionist se găsește și o cale de mijloc.

Depinde și ce primează pentru fiecare. Unele cupluri își setează un interes în a putea obține un preț modic pentru astfel de servicii, alții se axează pe ideea de a intra în posesia materialelor finale în cel mai scurt timp. Acestea aspecte diferă de la caz la caz și evident trebuie aduse la masa discuțiilor încă de la bun început.

Întâlnirea

Chiar dacă la ora actuală este mai ușor ca oricând să accesezi serviciile oricui, indiferent de locație – sunt și cei disponibili pentru deplasări –, chiar dacă se pot contracta și la distanță, asta nu înseamnă că o întrevedere și o abordare mai personală nu este recomandată. Este și cazul celor de la www.jadoris.com ce oferă posibilitatea de a semna un contract online. Ulterior, comunicarea între părți este esențială.

Ziua nunții poate că nu va fi perfectă, dar va fi efectiv rezultatul strădaniei de a aduna profesioniști care să definească evenimentul. Fotograful nu face excepție, desigur.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5