( Foto) Subcetate: Dosar penal pentru doi tineri depistaţi pe stradă cu droguri de risc

Un bărbat de 30 de ani şi un tânăr de 19 ani s-au ales cu dosar penal deoarece deţineau asupra lor droguri de risc, pe care le-au consumat prin fumare.
O patrulă de Jandarmerie aflată miercuri, 16 mai a.c., într-o acţiune în zona Subcetate, i-a depistat pe cei doi deoarece aveau un comportament ciudat. Imediat jandarmii s-au apropiat de aceştia şi au observat că aveau asupra lor un plic transparent din plastic, cu dimensiunea de 3-4 cm, care conţinea o substanţă de culoare maronie.
Fiind întrebaţi de unde au acest plic, cei doi au afirmat că l-au cumpărat de la o persoană necunoscută şi au recunoscut că au consumat prin fumare această substanţă.
Pe numele celor doi au fost întocmite actele de sesizare, pentru infracţiunea de “deţinere de droguri de risc”, conform legii nr. 143 din 2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului illicit de droguri, republicată, art. 4, alin. 1. Ulterior, persoanele au fost predate către I.P.J. B.-N. în vederea continuării cercetărilor.
Jandarmii avertizeaază că în conformitate cu prevederile legale în vigoare: “cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, sau cu amendă”. Totodată, pentru drogurile de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5