( Foto) Părintele Iov, condus, azi, pe drumul veşniciei, la Mânăstirea Strâmba. Credincioşii nu şi-au putut lua rămas bun de la iubitul preot

"S-a mai adăugat "o carte" în "biblioteca" mănăstirii noastre...părintele Iov Istrate...! " anunţă Manastirea Sfantul Ierarh Spiridon - Stramba.
Părintele Istrate Iovu, a trecut pragul veşniciei, la doar 47 de ani şi a fost înmormţntat azi la mânăstirea Strâmba. Credincioşii nu şi-au putut lua rămas bun de la iubitul preot, ţara fiind în stare de urgenţă.
La 47 de ani, părintele s-a stins din viaţă pe patul de spital de la Târgu Mureş. Peste 20 de ani a slujit în parohiile Cheţiu şi Bozieş. A ieşit la pensie la doar 43 de ani datorită problemelor de sănătate, iar apoi a mai slujit patru ani alături de preoţii de la bisericile din Ghinda şi Sigmir.
Născut pe 1 Februarie 1973, părintele Istrate Iovu a absolvit Universitatea Bucureşti, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secţia Teologie Pastorală (1997), având şi studii aprofundate: 2011 – Masterat: Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie, Secţia Pastorate şi Duhovnicii; 2010 – Licenţiat Drept: Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir Cluj. Mitropolitul Andrei i-a acordat "Crucea Arhiepiscopală". Anul trecut a fost făcut Cetăţean de onoare al comunei Chiochiş.
Slujba de inmormantare a fost oficiata la Manastirea Stramba, de apărintele protopop Alexandru Vidican, duhovnicul mămăstirii Paisie şi părintele Arghir Vlaşin.
Din păcate, deşi a fost foarte iubit de credincioşi, aceştia nu au put să-l conducă pe ultimul drum, ştiut fiind faptul că suntem într-o perioadă în care la înmormântări pot participa maximum opt persoane. Nici colegii preoţi nu au put să-l condusă pe ultimul drum, nici Mitropolitul Andrei, aşa cum făcea de fiecare dată la slujba de înmormântare a preoţilor. Doar şoţia, cele două fete ce sunt pe clasa a XI-a şi a XII-a de liceu, mama şi soacra. Părintele îşi va duce somnul de veci în cimitirul mănăstirii unde după ce se va ridica starea de urgenţă suntem convinşi că mulţi credincioşi vor veni să aprindă o lumânare.
Bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică şi să-l aşeze de-a dreapta Sa.

Comentarii

08/04/20 17:29
Margareta Grustor

Odihna veșnică părinte, familiei putere de la bunul Dumnezeu si întărire sufletească. Am avut deosebita placere sa il cunosc pa părintele Iovu ,în anul 2003 in sf Biserica din Bozies .Un om minunat ,cu mult dar si har ,păcat prea devreme dintr noi ,dar Dumnezeu cu fiecare dintr noi are un plan .

08/04/20 21:05

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5