FORMAŢIA DE DANSURI SĂSEŞTI „REGENBOGEN” A FORUMULUI GERMAN, LA „ZILELE CULTURII GERMANE” DE LA SIGHIŞOARA

Sub motto-ul „Pe urmele sighişorenilor” a avut loc la Sighişoara în perioada 31 mai – 3 iunie 2012 o nouă ediţie a „Zilelor Culturii Germane”, manifestare organizată de Forumul Democrat al Germanilor din localitate. Timp de patru zile, personalităţi de referinţă ale vieţii culturale germane din România şi-au expus operele, în prezenţa a sute de spectatori din ţară şi din străinătate, fiind întâmpinate de Stefan Gorczyca, preşedintele forumului.
Ultima zi a fost dedicată paradei costumelor tradiţionale săseşti şi momentelor artistice pregătite de formaţiile forumurilor germane din regiune. Formaţia F.D.G. din Sighişoara, sub conducerea Andreei Rost, cea a Tg. Mureş, coordonată de Helmine Pop şi ansamblul „Regenbogen” al Forumului din Bistriţa, coordonator Ioan Arcălean, au încântat şi de această dată publicul cu dansurile şi ţinutele etalate.
Forumul bistriţean a fost reprezentat la acest eveniment de d-nii Eckehardt Zaig (preşedinte), Ioan Arcălean (referent cultural) şi Zoltan Karoly (comisia sport-turism).
Cu această ocazie, Forumul Democrat al Germanilor vă invită la „Serbarea câmpenească” / „Wiesenfest”, ce va avea loc în data de 30 iunie a.c. la Cuşma.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5