Formă şi dialog

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi programează pentru acest sfârşit de săptămână două evenimente culturale de excepţie.

Primul eveniment va avea loc sâmbătă, 21 mai, 2011, cu începere de la ora 19.00, la Muzeul de Artă Comparată în cadrul programului “Formă şi dialog”, când lector universitar doctor Ionică Pop îşi lansează cartea de versuri “Dar”, apărută la editura Limes, cu grafică semnată de conferenţiar universitar doctor Emil Dobriban. În afara lansării, programul mai cuprinde lieduri pentru voce şi pian, apoi lucrarea “Timpul nemuririi”, pentru pian, trombon şi percuţie. Muzica şi versurile sunt semnate de Ionică Pop, iar muzicienii invitaţi sunt Daniela Păcurar – sopran, Vera Negreanu – pian, Mircea Neamţ – trombon, Ioan Dărăban – percuţie. Întregul program este realizat în colaborare cu Academia de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Fundaţia “Maxim”, Galeria Raku25.

Al doilea eveniment se va desfăşura duminică, 22 mai, 2011, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă Comparată. În cadrul evenimentului, criticul de artă Pavel Şuşară se va afla într-o postură mai puţin obişnuită, aceea de poet, pentru a-şi lansa volumul de poeme “Universul din cuşcă”, apărut la editura Brumar. Lansarea va fi urmată de o video-proiecţie, un film de scurt metraj “Norii din visul meu”, realizat de Maxim Dumitraş, în 2010, la un simpozion de artă în peisaj, în Le Revest, Franţa.

Partenerii evenimentului sunt Fundaţia “Maxim” şi Galeria Raku25.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5