Fonduri europene, la Năsăud, pentru Colegiul Național George Coșbuc, Piața agroalimentară, Piața Unirii, coridoare de mobilitate și cartierul de blocuri

Primăria Năsăud a depus la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, nu mai puțin de cinci proiecte, cu o valoare de aproximativ 40 milioane euro, care vizează infrastructura școlară, infrastructura rutieră, Piața agroalimentară și zona de blocuri.

Proiectul “Coridoare de mobilitate urbană în orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud” a fost depus la ADR Nord-Vest, investiția având două componente importante. Componenta A va viza DN 17 D, pe Bulevardul Grănicerilor, iar componenta B urmărește traseul de pe malul râului Someș până la Rebrișoara, în ceea ce denumim mobilitate lentă, cu pist[ pentru bicicelte. Acest proiect major are o valoare de aproximativ 17 milioane euro.

         Un alt proiect important depus ține de „Reamenajarea Pieței Unirii din orașul Năsăud”, cu o valoare de circa 3 milioane euro, care va presupune o nouă sistematizare a traficului rutier din zonă. Piața Unirii va fi organizată parțial ca spaţiu pietonal, spaţiu de relaxare, dar va reprezenta totodată şi un coridor de mobilitate urbană care va asigura conectivitatea între Bulevardul Grănicerilor şi Bulevardul George Coşbuc.  Spațiul pietonal se doreşte a fi amenajat nu doar ca un spațiu de deplasare, el urmând să îndeplinească și funcția de zonă de întâlnire, relaxare, socializare. Pe de altă parte se are în vedere integrarea monumentelor de for public cu valoare estetică / istorică. Primarul Dorin Vlaşin menţiona că îşi doreşte o revitalizare a acestei zone, astfel că se aşteaptă soluţiile pe care le va oferi firma de proiectare.

          „Modernizarea Pieței Agroalimentare Năsăud”, proiect estimat la aproximativ 3,5 milioane euro, a fost depus la ADR Nord-Vest, autoritățile locale propunându-și să transforme această zonă.

         De asemenea, administrația publică locală a depus un proiect pentru obținerea unei finanțări de circa 4 milioane euro pentru “Regenerare urbană a cartierului de blocuri, din orașul Năsăud, etapa I”, dar și pentru “Restaurarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Național George Coșbuc”, cu o valoare de aproximativ 10 milioane euro.

*** 

Potrivit primarului Dorin Vlașin, săptămâna viitoare, odată cu deschidea apelului, va fi depus proiectul de Reabilitare a Bibliotecii orășenești "Veronica Micle". De asemenea, va fi depus la ADR Nord-Vest proiectul de extindere, modernizare, dotare a Spitalului orășenesc "Dr. George Trifon" din Năsăud, estimat la circa 20 milioane euro. Proiectul propune reabilitarea, modernizarea, dotarea si extinderea spitalului orășenesc. Recompartimentarea clădirii existente si construirea unui corp nou de clădire se va face in funcție de normele prevăzute de circuitele medicale si siguranța utilizatorilor clădirii spitalicești. O parte din activitatea spitalului va fi relocată in corpul nou de clădire care se va construi, iar in spatiile care se vor elibera se vor prevede funcțiuni noi pentru spital, cum ar fi (îngrijiri paliative, balneo- fizio terapie, o zona de servit masa, etc).

Nu în ultimul rând, administrația năsăudeană are pregătite alte cinci proiecte de eficientizare energetică a celor 44 de blocuri din oraș, care nu au fost prinse pe alte surse de finanțare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5