Fonduri europene de peste 12 milioane euro, pentru apă şi canalizare în Sângeorz-Băi, Năsăud şi alte patru comune

Contracte de finanţare din fonduri europene, de aproape 500 de milioane de lei au fost semnate vineri  de către viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Între acestea se numără şi contractul de finanţare  pentru proiectul de „Extindere şi modernizare infrastructură de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa -Năsăud”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM),  cu o durată de implementare de 53 de luni şi o valoare totală de 55.020.551 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 41.112.485 lei, respectiv 88,74% din valoarea eligibilă aprobată.

         Este vorba despre Contractul de lucrări 6, executat parțial (12%) în etapa I a Master Planului, care vizează lucrări la Sângeorz-Băi, Maieru, Salva, Rebrișoara, Năsăud și Telciu, va fi fazat pe Programul Operaţional de Infrastructură Mediu 2014-2020.

Ultima zi din martie mai vine cu o veste foarte bună pentru județul nostru! Doamna vicepremier Sevil Shhaideh a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere şi modernizare infrastructură de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Este vorba despre fostul Contract de Lucrări numărul 6 din Master Planul de apă și canal al județului, care nu a fost dus la îndeplinire datorită incapacității constructorului. Este important că în urma acestui proiect și oamenii din comunități foarte mari ale județului nostru vor putea avea acces la rețele de apă și canalizare”, menţionează preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

*** 

În prima etapă, pentru acest contract de lucrări, au fost depuse 16 oferte, valoarea contractului “coborând” la mai puţin de 60% din cât fusese estimată iniţial. Astfel, dacă în anunţul postat pe SEAP, valoarea estimativă totală a contractului CL 6 era de 62.699.326 lei, fără TVA, finalmente s-a ajuns la aproximativ 37 milioane lei, fără TVA.

Firmele care au câştigat nu au putut duce contractul la bun sfârşit, finalmente fiind reziliat. Din fericire, la intervenţia autorităţilor, acesta a fost trecut în exerciţiul financiar 2014-2020.
Contractul include execuţia de lucrări pentru extinderea şi reabilitarea a 38.157 m reţele de canalizare apă uzată menajeră, staţii de pompare ape uzate şi 37.009 m reabilitare şi extindere reţele de distribuţie a apei potabile şi aducţiuni, staţii de pompare, rezervoare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5