Firmele cu probleme se cer singure în faliment

În primul trimestru al acestui an, au fost înregistrate la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud 61 de dosare noi privind procedura de insolvenţă a unor societăţi comerciale .Dintre acestea, 30 urmează procedura generală, adică societăţile comerciale în cauză, mai au şansa să se reorganizeze, iar 31 urmează procedura simplificată.

Potrivit unei situaţii puse la dispoziţie de directorul ORC Elena Szakacs, dosarele au fost înregistrate la solicitarea diferiţilor creditori, dar şi, în număr semnificativ chiar de firmele aflate în dificultate.

„Avem societăţi comerciale, unde administratorii ne sună şi ne întreabă când îi dizolvăm. Am ajuns un soi de curăţătorie fără bani, deoarece această procedură nu cere efort financiar”, a declarat Elena Szakacs, director executiv Oficiul Registrului Comerţului B-N.

Concret, numărul falimentelor înregistrate în primul trimestru al anului este de 28, de două ori mai mare decât numărul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul dosarelor de insolvenţă a crescut foarte mult faţă de perioada anterioară din cauza crizei financiare care determină lipsa de răbdare a creditorilor în încasarea facturilor neonorate de agenţii economici, dar şi din pricina demersurilor organelor fiscale care, de asemenea, manifestă tot mai puţină răbdare faţă de firmele care nu îşi plătesc obligaţiile la bugetul de stat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5