Finanţare europeană de un milion de euro, pentru drumurile agricole din Năsăud

Primăria Năsăud a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizare drumuri agricole în oraşul Năsăud”, prin Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

         „Proiectul, în valoare de un milion de euro, vizează modernizarea drumurilor în şapte perimetre din extravilanul oraşului Năsăud.  Lăţimea acestor drumuri va fi de 2,75 m plus rigolă, cu un singur sens”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea.

Potrivit edilului oraşului Năsăud, în prezent se lucrează la documentaţia de achiziţie publică, mizându-se ca în aproximativ 2-3 luni să fie finalizată licitaţia şi demarate lucrările. Termenul final de implementare a proiectului este 2018.  

Drumurile agricole pe care vor fi executate lucrări de modernizare sunt Valea Podului, Valea Găgii, Valea Caselor, Drumul Mintiului, Drumul Dumitrei Vechi, Drumul Rebrei (din cartierul Liviu Rebreanu).

 

Fântâna arteziană şi două capele mortuare, prin GAL „Ţara Năsăudului”

         Autorităţile locale din Năsăud vor depune trei proiecte în vederea obţinerii de finanţări nerambursabile prin GAL „Ţara Năsăudului”. Potrivit edilului oraşului, este vorba de amenajarea a două capele mortuare în cartierele oraşului, dar şi reamenajarea fântânii arteziene din Parcul central al oraşului. „Toate cele trei proiecte au o valoare de aproximativ 230.000 euro, la care se adaugă cofinanţarea din partea administraţiei locale. În perioada imediat următoare va fi deschisă sesiunea de depunere”, a menţionat Mircea Romocea.

         În ceea ce priveşte fântâna arteziană, aceasta va fi dotată cu jocuri de lumini, un fundal sonor, cu jocuri de apă, dar şi cu senzori de vânt şi de ploaie. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5