Felicitări şi respect ! Educatoarea, cu copiii la săniuş ! Iarna pe uliţă, hai afară la zăpadă! Povestea de 10 a doamnei Maria Grapini de la Grădiniţa Şanţ ! Fără calculatoare şi telefoane, ci cu bucuria sinceră !

Felicitări şi respect pentru doamna Maria Grapini de la Grădiniţa Şanţ ! Predă de 35 de ani şi se bucură sincer pentru fiecare generaţie. Încă odată a demonstrat zilele acestea că pune grădinarii pe primul loc, aducând bucuria iernii în sufletul acestora.
Doamna a făcut o oră într-un loc cu totul inedit, pe derdeluş, la aer curat. Dealurile îmbrăcate în mantie albă, ca în basmele noastre, au răsunat de bucuria copiilor, care au avut o lecţie de săniuş cu totul aparte precum în poezia din George Coşbuc „Iarna pe uliţă”: „Nu e chip să-i faci cu buna / Să-şi păzească drumul lor! / Râd şi sar într-un picior, / Se-nvârtesc şi ţipă-ntruna/ Mai cu zor”.. În vremuri în care dascălii nu-şi mai găsesc timp pentru a fi cu elevii lor şi în afara orelor de curs, doamna Maria Grapini a redevenit copil, mergând la săniuş şi arătându-le micuţilor cum pot să-şi petreacă timpul frumos şi sănătos şi dincolo de curtea şcolii sau de confortul unui cămin cald în faţa unui gadget.
Până la urmă a fi dascăl este o vocaţie, iar cei care şi-au ales această profesie ar trebui să se uite atent în sufletul şi în ochii copiilor pe care îi educă. Ca să fii îndrăgit şi să rămâi peste timp în amintirea elevilor, trebuie la rândul tău să-i iubeşti pe copii.
În vremuri când anumiţi părinţi se tem şi de „umbra copiilor”, mai sunt şi copii cu părinţi normali, care se bucură de tot ceea ce Bunul Dumnezeu oferă prin frumuseţea naturii, inclusiv de feeria zăpezii, la care alte popoare din alte colţuri ale lumii doar visează.
"“Hai la joaca afara”-activitate in parteneriat cu părinții. Mulțumesc părinților pentru implicare in activitate și in mod special familiei Ilieșiu pentru organizare și ospitalitate" scrie educatoarea Maria Grapini.
"Copii fericiți, părinți deosebiți! Felicitări pentru activitate, Maria Grapini" a transmis inspector Clapou Crina.
Felicitări doamna educatoare!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5