Felicitări, prof. Maria Rus ! Clubul Copiilor Năsăud - Ateliere de teatru zoom cu actorul Daniel Făt

Profesoara de teatru Maria Rus de la Clubul Copiilor Năsăud a inițiat în luna mai un set de ateliere interactive, prin aplicația Zoom, la care invitat special a fost actorul Daniel Făt. În virtutea bunei colaborări cu Palatul Copiilor Bistrița, la întâlnire au participat și eleve din grupa de performanță a cercului literar de la Palat.
Daniel Făt a absolvit Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureș, secția Actorie, promoția 2000 și un Master în Teatru Muzical la Universitatea Dunărea de Jos, Galați, dar și Academia Centrală de Dramă Beijing (China), 2015. El a mai coordonat la Năsăud ateliere de teatru, față către față, în care s-au implicat elevi ai Clubul Copiilor Năsăud.
Începem ora de teatru plini de emoție. Alături de artiști năsăudeni în devenire, am experimentat jocuri actoricești. Ne limpezim bine mințile și încercăm fiecare pe rând să rostim cât mai corect versuri, unele la o primă lectură, liber, dar și cu creionul în gură, prin atenție și efort, progresul în pronunție fiind evident foarte repede.
Actorul nostru, Daniel Făt, este o persoană comunicativă, plină de energie și entuziasm. Așteptam cu nerăbdare rândul meu; deși, fiind și la grupa de teatru și de creație literară, cam știam ce mă așteaptă, însă suspansul mi-a amplificat emoțiile, eu lecturând înspre final versuri. Pe lângă exerciții de dicție pentru „aparatul nostru vorbitor”, am și interpretat texte marcate de trecerea prin diverse stări emoționale.
Având o discuție mai amplă, vorbind despre interferența scenică cu viața de zi cu zi, răspunsurile au venit cursiv, explicându-ne că rolul personajului jucat poate afecta actorul și că deținem controlul conștient a ceea ce transmitem cu toată ființa.
Zoom a devenit, de data aceasta, șansa noastră de a ne întâlni cu oameni ce ne pot schimba gândurile. Posibilitatea revederii la noi ateliere de teatru cu actorul Daniel Făt îmi oferă o stare nemaipomenită. El ne-a sfătuit să vorbim din inimă, urmând exemplul profesoarei Maria Rus care „vă oferă din inima ei tot ce are mai bun”. Finalul a venit ca scos dintr-o poveste, actorul a interpretat o piesă tonică, vocal și la chitară, îndemnându-ne „Să dăm un share zâmbetului!”.

Oana Valentina Beudean, clasa a VIII-a
Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5