Felicitări ! Pictorița Victoria Fătu Nalațiu a fost primită în Uniunea Artiștilor Plastici din România

Victor Știr

Concitadina noastră, artista Victoria Fătu-Nalațiu, a primit recent legitimația de membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Interjudețeană Cluj-Bistrița, pe care se precizează : ,,Membru din 08.07.2020”. Artistei i-a parvenit și o copia -,,Anexă la Hotărârea Nr. 1.07.07.2020 a Adunării Generale a Uniunii Artiștilor Plastici din România prin Reprezentanți”, în care se precizează că la aceeași dată și în aceeași filială au mai fost primiți: Butușină Oana, Purcelean Cristina și Bătăiosu Paul.
Așa cum se cunoaște, Victoria Fătu-Nalațiu este un artist complex, pictoriță și scriitoare (poetă, prozatoare, dramaturg) care de-a lungul anilor s-a bucurat de frumoase aprecieri atât în țară, cât și în străinătate, diplomele și cărțile în carea fost publicată fiind mărturii irefutabile. După cum ne-a mărturisit, la un moment dat era pe punctul de a fi cooptată în ,,Prolog”, la București, dar un accident a zădărnicit accederea în vestita grupare artistică, precum și intrarea ei în uniunea de creație i-a fost amânată de ,,abilități” administrative.
Reflecția asupra artei - ,, Drumul artelor se întreține prin muncă, nu prin patimă și vorbe.”,a conjudețenei noastre i-a fost antologat într-o culegere cu cele mai relevante formulări despre condiția artistic din toate timpurile.
Cazul Victoriei Fătu-Nalațiu ne-o amintește pe prozatoarea rusă, Nina Berberova, a cărei consacrare, după 80 de ani, a ,,venit cam prea târziu”, după cum s-a exprimat autoarea ,,Cărții fericirii” și după cum ne-a sugerat concitadina noastră, pictorița cunoscutului grup de lucrări intitulate ,,Iconostas”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5