Felicitări ! Părintele Vasile Rus şi preoteasa Emilia, alături de neposeni, la curăţirea malului râului Someș

La Nepos se întâmplă lucruri minunate. Dascăli,intreprinzători, gospodari, oameni din toate categoriile sociale indiferent de religie au pus bazele unei asociații numită Asociația Neposenilor Uniți care are obiective îndrăznețe pentru creșterea materială și culturală a comunității din Nepos.Unul din aceste proiecte este acțiunea de ecologizare care a avut loc astăzi,sâmbătă,10 aprilie 2021 pe malul rîului Someș în jurul podului de la Nepos.
Am avut bucuria de a participa de la ora 12 alături de alți 60 de voluntari la această acțiune civică:dascăli cu suflet din Nepos,intreprinzători locali,tineri liceeni,elevi de la Școala Generală Generală Gavriil Istrate din Nepos,angajați ai SGA de la Nepos,angajați ai postului TV Sîngeorz, toți ne-am înfrățit în această zi caldă de primăvară pentru a ușura râul Someș de 130 de saci de deșeuri care vor lua drumul depozitului de la Tărpiu.Din păcate mai rămân încă cantități însemnate de deșeuri pe malurile râului Someș în situl Natura 2000 Someșul Superior care ne distrug sănătatea și orice speranță pentru dezvoltare în comunitățile noastre prin promovarea turismului,a agriculturii și a produselor noastre locale dar rămânem cu mulțumirea că am îndrăznit din nou la Nepos să sperăm la un viitor curat pentru noi și copiii noștri.Probabil peste câteva săptămâni odată cu începerea precipitațiilor cantitatea de deșeuri va reveni la loc pe malurile râului Someș și asta datorită faptului că în partea de sus există cartiere întregi care alimentează râul Someș cu aceste deșeuri care nu sunt depuse în containerele puse la dispoziție de sistemul de gospodărire județean al deșeurilor.
Vom scăpa de această grea plagă ce ne distruge viitorul atunci când va crește în mințile și în sufletele noastre credința de a săvârși fapta cea bună și a nu mai polua cel mai important dar pe care Dumnezeu ni l-a dăruit și care ne susține existența:apa.Noi la Nepos am îndrăznit și în acest an să transformăm râul Someș în raiul Iordanului care de bucurie că și-a primit Creatorul în apele lui și-a întors cursul înapoi.Nădăjduim că și ceilalți locuitori ai văii Someșului vor dobândi acest crez al omeniei,al credinței și al faptei bune după îndemnul sfântului Maxim Mărturisitorul:omul va transforma pământul în rai atunci când va purta raiul în sufletul său.
Acțiunea de ecologizare a fost susținută de domnul Cristian Țetcu cu mănuși și saci de plastic dar și cu un cuvânt de dragoste pentru natură pe care l-a legat de sufletele noastre.
Mulțumim tuturor neposenilor cu suflet pentru această acțiune ! Am îndrăznit și de această dată să sperăm ! Mă înclin cu respect și recunoștință înaintea dumneavoastră oameni faini și dragi !

Preot Vasile Rus

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5