Felicitări! Nina Liuță, absolventă a Facultății de Științe din cadrul Universității “Simon Fraser’’ din Vancouver! A fost admisă la Master of Science (MSCI) la Imperial College London

În urmă cu două decenii, nepoțica Nina Liuță, un micuț ghemotoc de fată, în plină iarnă a plecat împreună cu părinții din Bistrița, care au luat drumul străinătății, în încercarea de a-și căuta norocul practic în necunoscut, tocmai la Vancover, la capătul lumii, pe malul Pacificului, la aproape 9000 km de țară. Anii au trecut cu rost și folos pentru întreaga familie.

O dovadă în acest sens o constituie faptul că Nina, în ziua de 08.06.2023, a luat parte la festivitatea de absolvire a Facultății de Științe din cadrul Universității “Simon Fraser’’ din Vancouver - Canada. Pe baza rezultatelor de excepție obținute în anii de studiu și interviului susținut a fost admisă la Master of Science (MSCI) la Imperial College London, una dintre cele mai prestigioase universități publice de cercetare din Marea Britanie, care are reputația de lider mondial în domeniul științei și tehnologiei.
Printre absolvenții celebri ai Imperial College se numără 14 laureați ai Premiului Nobel, inclusiv inventatorul penicilinei – Sir Alexander Fleming, inventatorul holografiei – Dennis Gabor, Sir Norman Haworth, care a adus contribuții majore in studierea carbohidraților și vitaminei C, primul astronaut danez – Andreas Megensen, designerul-șef al bolidului Ferrari F1 – Nicholas Tombasiz și alții. Facultatea îmbină în mod armonios teoria cu activitațile de cercetare in domeniile științifice de bază, precum chimia, matematica, fizica și științele naturii. De asemenea, pe langă facultatea propriu-zisă funcționează 18 centre de cercetare și 8 institute specializate.

În acest sens, Nina a primit sprijin și din partea Facultății de Științe din cadrul Universității “Simon Fraser’’ la care a studiat, care, începând cu data de 1 mai 2023, a încadrat-o la Laboratorul de bioinformatică a prestigioasei universități, unde își desfășoară activitatea sub îndrumarea unei somități mondiale în domeniu. Cu o evoluție dintre cele mai promițătoare există toate șansele ca despre izbânzile sale viitoare să mai auzim. Îi dorim succes și zicem Doamne ajută ! Suntem mândri de tine și familia ta !

Comentarii

09/06/23 14:16
Liuta maria

Felicitări Nina ne bucurăm foarte mult de tine.,,,,succes și multe realizari pe mai departe.,,,

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5