Felicitări! 26 de tipuri de chisăliţă, siropuri, liptar şi hece-pece, de la Afi Profamilia, certificate ca produs montan

          Agenţia Naţională a Zonei Montane a eliberat decizia de acordare a dreptului de utilizare a menţiunii de calitate „Produs montan” pentru o serie de produse ale Asociaţiei AFI Profamilia din Bistriţa Bârgăului. Decizia 60 din16 septembrie a fost eliberată în baza Ordinului ministrului  agriculturii şi dezvoltării rurale 52/2017, ne-a declarat directorul executiv Ioan Nuţu Tabără, de la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

Au intrat în categoria produselor montane Povilă de Bârgău, Chisăliţă de zmeură, Chisăliţă de mură, Chisăliţă de afine, Chisăliţă de soc, Chisăliţă de merişor sălbatic, Chisăliţă de pomniţe, Chisăliţă de nuci verzi, Chisăliţă de cireşe pădureţe, Chisăliţă de pene de rujă, Chisăliţă din pene de acăţ, Chisăliţă din pene de lilie, Chisăliţă din pere pietroase, Hece-pece, Liptar, Sirop de zmeură, Sirop de mură, Sirop de afine, Sirop de soc, Sirop de pene de soc, Sirop din pene de acăţ, Sirop din pene de rujă, Sirop din pene de tei, Sirop de mintă, Sirop din muguri de buhaşi, Sirop din şimbru de câmp.

De altfel,  AFI Profamilia are şi două produse tradiţionale atestate, respectiv Povilă de Bârgău şi Pita cu crumpiri, prin implicarea Doinei Monda, cea care conduce această întreprindere socială deschisă în baza unui proiect cu fonduri europene în comuna Bistriţa Bârgăului.        

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5