De Sfânta Marie,

Feldrihenii şi neposenii de pretutindeni s-au întors acasă

Timp de trei zile, centrul cultural al Văii Someşului a poposit în cea mai mare comună a judeţului nostru, Feldru. Într-o organizare de excepţie a Primăriei Feldru, în frunte cu doamna Doris Moldovan, vicepreşedinte PDL B-N, evenimentele culturale au demonstrat că Feldru îşi are meritul locul acolo, în fruntea comunelor ţării. Au venit de pretutindeni, de peste mări şi ţări, precum în frumoasa Nuntă a Zamfirei, oemeni născuţi atât din Feldru, cât şi din Nepos, pentru a se reîntâlni.
Locul de desfăşurare a fost ales cu mare grijă de către Primărie, în capătul comunei, pe terenul de fotbal, fiind amenajate bănci pentru toată suflarea venită la acest eveniment. De jur împrejurul terenului erau amplasate standuri, atrăgându-te precum un magnet la mirosul micilor, grătarelor, stinse cu bere şi vin până noaptea târziu.
Primarul comunei, Grigore Ţiolan, a ţinut să mulţumească tuturor celor prezenţi - deputatul Ioan Oltean- vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul Stelian Dolha, europarlamentarul Daniel Buda - şi, nu în ultimul rând, doamnei Doris Moldovan, cea care a făcut ca totul să decurgă foarte bine.
Pe scena amenajată special pentru acest eveniment, vineri, prima zi a debutat cu ansamblul folcloric „Plaiuri Someşene” din Feldru, care au prezentat frumoase dansuri populare, după care, în miile de aplauze a intrat pe scenă renumitul solist Aurel Tămaş, care a ţinut să mulţumească primarului, cât şi deputatului Ioan Oltean, prieten mai vechi, pentru invitaţia făcută de Sfânta Marie. Îndrăgitul interpret a folosit cuvinte frumoase despre această comună, cât şi despre cei care s-au întors acasă, pentru câteva zile, din străinătate, nelipsind frumoasele cântece „De acasă când am plecat”, „Mândruţă cu ochi căprui”, „Şapte care de nuiele”, „Floare de mălin, toate-n lume trec şi vin”, „Când eram mai mic”, „Mi-am dorit în viaţa mea să ajung în Spania” etc.
După show-ul lui Aurel Tămaş, au mai intrat pe scenă Oana Matei, Lavinia Goste, trupa Ethnic, iar în final Ovidiu Purdea Someş. Tot în acea zi, la sediul Primărie Feldru, cât şi pe teren de fotbal a avut loc lansarea cărţilor scrise de prof. Simion Palage – „Feldru – povestea satului” şi Ioan Mititean cu cartea „George Nechiti, păstrător de comori”.
Sâmbătă, 16 august, invitatul special, prieten al feldrihanilor, a fost actorul Nae Alexandru, cunoscut de noi toţi de la Naţional TV, emisiunea „Tradiţii de la bunica”, la care a fost invitată comuna Feldru fiind invitată. Acesta a prezentat, în deschidere, un concurs de Miss, după care a intrat în scenă DJ Rino şi Silvia, Ad Libitum Voices, Senzual etc.
„Fiind născut în Bucureşti, am luat legătura cu lumea satului prin intermediul emisiunii pe care o prezint la Naţional TV şi prin intermediul programelor artistice de la Muzeul Satului. M-am îndrăgostit imprevizibil de muzica populară, dansurile populare, tradiţiile şi obiceiurile neamului românesc. La Feldru, tradiţiile şi obiceiurile sunt minunate, cadrul natural este fascinant, iar oamenii sunt absolut încântători. Îi iubesc sincer”, ne-a declarat în exclusivitate Nae Alexandru.
La închiderea acestui eveniment deosebit, tinerii prezenţi au beneficiat de o discotecă şi karaoke în aer liber.
***
La Feldru, momentele de sărbătoare s-au îmbinat şi cu încununarea unor investiţii importante pentru comunitate. Primarul Grigore Ţiolan, alături de deputatul Ioan Oltean, senatorul Cristian Florian şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, au recepţionat lucrările de modernizare a drumurilor forestiere din localitate. Printr-un proiect pe Măsura 125 b, cu o valoare d epeste 1 milion de euro, nu mai puţin de 8 kilometri de de drum au fost asfaltaţi, din care 5,5 km pe Valea Feldrişelului, alţi 3 km pe Valea Târgului.
De asemenea, oficialităţile au monitorizat lucrările d ela staţia de epurare din localitate, vizitând şi dispensarul uman din localitate.
***
Sebările de la Feldru au fost un prilej pentru politicieni pentru a demonstra că nu au uitat de unde au plecat, din satul românesc. De exemplu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a călărit şi a ascuţit coasa. Ioan Oltean şi-a făcut intrarea la “Întâlnirea feldrihanilor şi neposenilor de pretutindeni” călare, avându-l alături de Grigore Ţiolan, care a urcat la rândul lui pe un cal. Tot aici, Ioan Oltean a ascuţit o coasă, el făcând o demonstraţie la startul unui concurs de cosit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5