Face oricine ce vrea la Carnavalul din poiană

            La Palatul Copiilor Bistrița, de curând, a avut loc debutul actoricesc al copiilor din grupa de teatru creativ „Face oricine ce vrea”, coordonată de profesoara Ionela-Silvia Nușfelean. Fiecare a avut un rol important în Tabloul I din cartea „Carnavalul din poiană” de Ana și Ion Mureșan, apărută la Editura Aletheia, din Bistrița, în 2004, un scenariu spumos, cu remarci inteligente, fine ironii și umor din plin.

            Doi spiriduși, Natalia Ienciu și Mara Artene, ne-au teleportat în Poiana din poveste. Veverițele, Antonia Căliman și Timeea Sfireac, ne-au împărtășit din pasiunea lor pentru nuci și alune. Mai apoi, au intrat în scenă iepurașii, Iulia Todoruț, Patricia Cozma, Ilinca Șăităuar, Selena Rusu, care, după un mic conflict cu veverițele, ne-au dezvăluit atât preferințele lor în materie gastronomică cât și marea lor alergie la motani.

            Motanul încălțat, interpretat de Dragoș Bontea, ghidat de simțurile lui ascuțite, a intrat în scenă urmărind mirosul iepurașilor și s-a pus la pândă. Însă corbul, Elena Kloeble, cu vocea lui „măiastră”, i-a stricat planurile de vânătoare. Acesta, după ce ne-a spus întreaga lui carieră muzicală, a fost păcălit de vulpea șireată, în al cărei rol a fost Alexandra Huci, care i-a furat cașcavalul și l-a împărțit, deși nu prea îi stătea în fire, cu Motanul încălțat.

            În peisaj a intrat și Pinocchio, Rareș Macarie, care era pregătit să meargă la școală, dar a fost influențat de vulpe să se facă actor. Din această atmosferă de poveste ne-au scos spiridușii, anunțându-ne că sceneta rămâne, de data aceasta, „aici”, poftindu-ne să luăm aminte la tot ce s-a întâmplat. Aventura în „Poiana Muri” continuă cu prinți și prințese, zmei, bufoni și alte vietăți ce ne dau de gândit și… ne destind.

            La final, fiecare mic actor a primit câte o diplomă și un trandafiraș pentru rezultatele din acest an școlar. „Trupa face oricine ce vrea” a luat și Premiul I la Concursul Regional Scrisori de mai, 2019, scriind și ilustrând de zor o scrisoare Veveriței. Sperăm să aibă un parcurs expresiv frumos. Micii actori și-au dat proba cu Foarte bine!

 

Maria Bălan, clasa a IX-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5