Extinderi şi reabilitări de reţele de apă şi canalizare în Sângeorz Băi, Maieru şi Anieş, din fonduri europene

Directorul general al Aquabis, Ion Şandru, şi directorul general al ARL Cluj, Dan Mihancea, au parafat contractul de lucrări pentru Lot 1 Extindere şi reabilitare reţele de apă şi canalizare în localităţile Sângeorz Băi, Maieru şi Anieş, parte a proiectului „Reabilitare şi extindere reţele de distribuţie a apei şi canalizare în localitatea Năsăud, Salva, Sângeorz-Băi şi Maieru; aducţiuni apă potabilă pentru localitatea Rebra-Năsaud şi Maieru”. La evenimentul găzduit de sala de şedinţe a Palatului Administrativ, au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, directorul executiv Răzvan Grec de la ADI apă-canal, primarii Traian Ogâgău (Sângeorz Băi) şi Vasile Borş (Maieru).  

„Mă bucur că peste amânări peste amânări, ghinioane şi eşecuri, am ajunsîn final, în ceasul al 29-lea, la semnarea contractului pe Lotul 1 din vechiul Contract de Lucrări (CL) 6 cum l-am numit noi, contract care va avea în vedere extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare în localităţile Sângeorz Băi, Maieru şi Anieş. Sursa de finanţare este una mixtă, fonduri europene (76,97%), Guvernul României (11,77%), bugetul local (1,81%) şi Aquabis SA (9.45%). Valoarea contractului este de 19,17 milioane lei, aproximativ 4,2 milioane euro, termenul de execuţie este de 20 luni. Au fost un număr de 11 companii şi asocieri care au ofertat aceste lucrări”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Pentru oraşul Sângeorz Băi, se vor executa reţele de alimentare cu apă pe o lungime de  9144 m în Sângeorz-Băi şi 144 m în Cormaia, reţele de canalizare menajeră - 12.673 m, 52 cămine de vane de sectorizare şi închidere, 80 hidranţi de incendiu, un număr de 865 branşamente de apă individuale, o staţie de pompare pentru alimentare cu apă în Cormaia, 1063 racorduri canalizare şi 373 cămine de vizitare.

Pentru comuna Maieru şi satul Anieş, sunt prevăzute reţele de alimentare cu apă pe 3428 m, reţele de canalizare menajeră  - 3676 m în Maieru şi 2045 m în Anieş, rezervor acumulare 900 mc, 2 staţii de pompare apă uzată, un număr de 486 racorduri canalizare şi 184 cămine de vizitare.  

„Cu acest Lot se închide ceea ce a fost prevăzut în etapa I a Master Planului. Mă bucur că licitaţia a fost câştigată de o companie care are filială şi în judeţul nostru, o companie serioasă care sunt convins că ăşi va face treaba ca atare şi nu ne vor crea probleme, aşa cum me-au creat alţii, şi pe Master Planul de apă şi canalizare, şi avem unii care ne încurcă şi pe alte proiecte. Atunci când lucvrările au fost câştigate de companii din judeţul Bistriţa-Năsăud sau cu filiale în judeţul Bistriţa-Năsăud nu am avut probleme, lucrările s-au derulat bine, au fost duse la final, în termenii contractuali”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5