Expoziţie cu vânzare, masă rotundă şi un spectacol de zile mari, la Festivalul tradiţiilor ţigăneşti, ajuns la ediţia a XIX-a

Festivalul tradiţiilor ţigăneşti şi Târgul Meşteşugarilor au ajuns la ediţia a XIX-a, evenimentul fiind organizat, an de an, prin grija liderului Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş. Şi la această ediţie, Partida Romilor se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

          Timp de două zile, festivalul îşi propune să aducă în prim plan atât problemele cu care se confruntă comunităţile de romi din judeţ, cât şi meşteşugurile romilor, cântecele şi dansurile lor. Miercuri după-amiază, Palatul Administrativ va găzdui masa rotundă „Priorităţi de dezvoltare în comunităţile de romi din Bistriţa-Năsăud”, unde sunt aşteptaţi să participe „reprezentanţi au autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice locale, reprezentanţi ai Partidei Romilor Pro Europa din comunităţile de romi, mediatori sanitari”. „La eveniment şi-au anunţat participarea preşedintele Consiliului Judeţean – Radu Moldovan, subprefectul Ciprian Ceclan, şi prim-vicepreşedintele Partidei Romilor la nivel naţional – Cătălin Manea”, precizează liderul judeţean Emil Neia Lăcătuş.

          Joi, în zi de sărbătoare, de la ora 15.00, Complexul Muzeal îşi va deschide porţile pentru expoziţia cu vânzare a produselor tradiţionale ţigăneşti, pentru ca de la ora 17.00 să debuteze un spectacol artistic la care-şi vor da concursul Ansamblul de dansuri ţigăneşti din Sâncraiu de Mureş, Ansamblul „Ciobănaşul” din Şieuţ, Ansamblul de dansuri maghiare din Bistriţa, dar şi Marius Lăutaru cu formaţia şi Lucian de la Bistriţa, Bucur cu formaţia de la restaurantul „Casa Someşană” şi solişti de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5