Expoziţia itinerantă “Clujul – oraşul comoară” prezentă la Bistriţa, la Centrul Judeţean pentru Cultură, din data de 3 mai 2017

Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud prezintă miercuri, 3 mai 2017, ora 17, la sediul Centrului Judeţean pentru Cultură din Bistriţa expoziţia itinerantă “Clujul, oraşul comoară”. Lucrările de pictură şi grafică din expoziţie sunt realizate de către cursanţii Şcolii de Arte Cluj în cadrul proiectelor “Clujul – oraşul comoară” (2015), “Clujul, văzut de un oşean” (2015) şi “Detalii clujene” (2017). Manifestarea va cuprinde şi momente artistice realizate de către cursanţii Şcolii de Arte Bistriţa.
Referindu-ne la expoziţia itinerantă „Clujul – oraşul comoară” aceasta a fost iniţiată în anul 2014 de către managerul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, Vasile Corpodean, pentru promovarea Clujului şi a artiştilor săi, poposind deja în mai multe localităţi din România: Timişoara, Bucureşti, Brăila, Botoşani, Baia Mare, Ploieşti, Câmpia Turzii, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Carei, Alba Iulia, Turda etc. Ea a mai fost vernisată şi la Chişinău (Republica Moldova) şi Cernăuţi (Ucraina). Expoziţia itinerantă mai sus menţionată a purtat, în cei câţiva ani, de când funcţionează, diverse denumiri: „Iubesc Clujul”, „Servus, Cluj!”, „Cluj-Kolozsvar-Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Despre Cluj” şi prezintă viziunea cursanţilor Şcolii de Arte, asupra subiectului „Cluj”, subiect care a fost supus atenţiei artistice tuturor cursanţilor care au frecventat instituţia clujeană în ultimii ani. Iar numele expoziţiei, “Clujul – oraşul comoară”, provine de la supranumele dat municipiului în Evul Mediu, deoarece Clujul s-a bucurat încă de atunci de numeroase privilegii – drepturi şi libertăţi care i-au asigurat o dezvoltare remarcabilă.
Aceasta este prima prezenţă a Şcolii de Arte Cluj la Şcoala de Arte Bistriţa, parteneriatul cultural-artistic dintre cele două şcoli începând în luna octombrie 2016 cu o expoziţie de fotografie la Cluj a Şcolii de Arte Bistriţa.
Activitatea se încadrează în Proiectul “100”, în care sunt incluse şcolile de arte aflate la 100 km de Cluj-Napoca: Alba Iulia, Bistriţa, Târgu Mureş şi Zalău, proiect inclus în Programul “Centenarul României”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5