Experiente Erasmus +, in Portugalia, pentru elevii Liceului Tehnologic Agricol Bistrita

Prof. Belea Simona Maria
Acest lucru este posibil datorită faptului că Liceul Tehnologic Agricol Bistrița este o școală preocupată permanent pentru implementarea unor proiecte de formare profesională, oferind resurse pentru dezvoltarea profesională a elevilor pentru a devein profesioniști pe piața muncii.
Începând din anul 2017 liceul a derulat proiecte de formare profesională Erasmus + VET după cum urmează :în anul școlar 2017-2018,32 elevi de clasa a IX-a și a X-a de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița s-au aflat timp de trei săptămâni în Setubal (Portugalia) unde au învăţat despre tainele meseriei de Lucrător în agroturism și Tehnician ecolog în protecția calității mediului.Totul a fost posibil datorită faptului că unitatea de învăţământ a implementat Proiectul Erasmus +„EcoHortiCool – ambient și culoare VET fără granițe” – 2017-1-RO01-KA102-036173, care vizează pregătirea practică a elevilor, în scopul obţinerii eurocompetenţelor profesionale în domeniul agriculturii și protecției mediului.
Proiectului  ERASMUS+ KA1-”PAȘI SPRE AGROECOFOOD CARIERE DE SUCCES” -2018-1-RO01-KA102-047363 implementat de LTA în anul școlar 2018-2019  a oferit  șansa unui număr de 46 elevi (grupați pe trei fluxuri- Fluxul 1-16 elevi clasa a XII a, Tehnician analiza produselor alimentare, Fluxul 2-14 elevi  clasa a X a,Tehnician ecolog si protecția calității mediului și  Fluxul 3 -16 elevi clasa a IX a și a X a , Lucrător în agroturism )ai liceului de a efectua stagii de practică în Granada ,Spania . 
În anul școlar 2019-2020 Liceul Tehnologic Agricol implementează proiectul” Fomare profesionala VET pentru AGROCARIERE de succes”-28 de elevi (14 elevi de la specializarea Tehnician veterinar și 14 elevi specializarea Tehnician in industrie alimentară) vor efectua stagii de practică în Portugalia. 
Aceste proiecte au  răspuns nevoilor elevilor de a realiza pregătirea practică de specialitate într-un mediu de lucru real,organizat după cerinţele standardelor europene, viitorii specialiști să poată răspunde, prin fomarea profesională de specialitate, nevoilor şi politicilor prioritare, la nivel naţional şi european, care generază cerere pe piaţa forţei de muncă, de specialişti în  protecţia mediului,agricultură,industrie alimentară,veterinar. Tocmai de aceea,  elevii noștri au nevoie de oportunități, de stagii de practică ce, prin activități practice variate și atractive, cu caracter inovator, să le dezvolte competențele profesionale necesare practicării meseriei, astfel încât să devină cetățeni activi, angajabili și mobili în Europa.
 
IMPRESIILE PARTICIPANȚILOR LA MOBILITATE
Elevii implicati au descris participarea la aceste proiecte ca fiind o experienta unică și benefica formarii lor profesionale.
 
“A fost o experiență foarte utilă, care îmi va fi de ajutor în practicarea meseriei pentru care mă pregătesc. Informațiile pe care le dețineam au fost puse în practică în timpul celor trei săptămâni petrecute în Portugalia. Programul a fost foarte bine organizat, iar activitățile propuse au reușit să mă motiveze mai mult.” 
 
N. A. 
Clasa a X a, Liceul Tehnologic Agricol, Bistrit
 
Prin implicarea în acest proiect am învaţat multe, am învăţat să lucrez mai bine in echipă. Proiectul în sine înseamnă lucru în echipă. Fiecare membru are un rol bine conturat, o sarcină pentru care el este responsabil. Este minunat să ştii că munca ta este apreciată. Desfășurarea proiectului a legat prietenii cu membrii echipei din care am făcut parte..Proiectul  Erasmus+ ”PAȘI SPRE AGROECOFOOD CARIERE DE SUCCES”a fost o șansă pentru mine să cunosc oameni noi ,să mă formez profesional și să ajung în locuri minunate. 
O experiență care merită trăită!
S.D
Clasa a XII a, Liceul Tehnologic Agricol, Bistrit
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5