Experiența Erasmus + despre ECOLOGIA sustenabilă, trăită de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” în Bulgaria

În perioada 20-24 martie 2023, un grup de 7 elevi împreună cu 2 profesori însoțitori ( Muscă Alexandra, Buga Alice, Grosariu Răzvan, Olăsău Alexandru, Sălvan Ștefania, Miron Giulia, Nășcutiu Mihai, prof. Adela-Gabriela Mureșan, prof. Mihaiela Gherasim) de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud au participat la mobilitatea C 5- Short-term exchanges of groups of pupils, la școala gazdă  Profilirana Prirodomatematicheska Gimnaziya "Akademik Nikola Obreshkov" – BURGAS, Bulgaria,  în cadrul proiectului  ERASMUS + OPEN YOUR MIND TO NEW TECHNOLOGIES, cod identificare 2020-1-PL01-KA229-081409. Membrii delegațiilor participante, profesori și elevi, au fost de la Szkoła Podstawowa nr 15 im. Polskich Noblistów w Częstochowie, POLONIA, coordonatorul proiectului împreună cu partenerii PPMG ”Acad. Nikola Obreshkov”, Burgas,BULGARIA, Gymnasio Agias, GRECIA, Istituto Comprensivo Statale "San Giovanni Bosco", Isernia, ITALIA, Opshtinsko osnovno uchilishte Koco Racin Kumanovo, MACEDONIA DE NORD.

 În prima zi am fost întâmpinați de directorul școlii Stanimir Bayev, am făcut cunoștință cu atracțiile din zona Burgas, în special Muzeul de Istorie Naturală. Ziua a doua a implementării activităților proiectului. De data aceasta am petrecut o zi în ferma BIOTIFUL ecologic. Am făcut cunoștință cu cultivarea ecologică a multor legume. Au fost și cursuri practice. După amiază am vizitat frumosul oraș Sozopol. A treia zi în Burgas a fost marcată de cursuri obligatorii de ecologie, tehnologii noi și istorie. Am învățat despre modalitățile de îngrijire a plantelor din spațiul amenajat în Varna. Grădina creată de Regina Maria a României a fost animantă de florile primăverii. Am avut ocazia să vedem cum locuia în reședința ei din Balchik. Cea de-a doua parte a zilei a fost petrecută învățând despre tehnologiile de generare a energiei în ferme solare și eoliene. Am vizitat Varna si frumoasa peninsulă cu cetatea medievală Kaliakra. Ziua a patra în Burgas, e timpul să rezumăm activitățile noastre din proiectul Erasmus + Open Your Mind to New Technologies. Elevii noștri au prezentat rezultatele sarcinilor legate de ecologie. La finalul întâlnirii de la școală am primit certificate de participare la mobilitate, iar, pentru relaxare, profitând de vremea frumoasă, am jucat un meci de baschet. Profesorii s-au întâlnit pentru a discuta despre mobilitatea finală a proiectului din Grecia. Serile au fost un bun prilej de a petrece timpul cu familiile bulgare gazdă, care au promovat cultura și tradițiile frumosului tărâm al Bulgariei.

Amintiri frumoase și o experiență care, cu siguranță, va rămâne în sufletul tuturor. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la o săptămână grozavă în Burgas/Bulgaria. Am învățat multe, ne-am împărtășit și experiențele. Echipa noastră a fost minunată, s-a bucurat de fiecare moment petrecut împreună cu delegațiile din școlile partenere.

,,Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei”

Coordonator proiect ERASMUS +,

prof. Adela-Gabriela Mureșan

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5