Exerciţii pentru dezvoltarea inteligenţei la copii

Scriitoarea Suzana Deac ne-a obişnuit să prezinte în faţa cititorilor cărţi de poezie şi de proză. Însă este un lucru bine ştiut că Suzana Deac a slujit şcoala, în calitate de psiholog, având rezultate deosebite şi în acest domeniu. Cartea „Exerciţii pentru dezvoltarea inteligenţei la copii”, apărută la Editura Pim Iaşi, structurează exerciţii care au în prim plan diferite jocuri pentru ca micuţii să deprindă tainele creativităţii.
Inteligenţa este o aptitudine generală care ajută în adaptare, acomodare şi rezolvarea problemelor ridicate de situaţiile din viaţă. „Este benefic să dispunem de diferite jocuri, jucării, exerciţii pentru a dezvolta inteligenţa copilului din perioade cât mai timpurii, astfel contribuim la perfecţionarea capacităţii lui de înţelegere, observare, orientare, interpretare şi exprimare a gândurilor cât mai clar, plastic şi logic”, argumentează autorul.
Părinţii, educatorii, învăţătorii vor găsi în această culegere cele mai eficienţe instrumente de lucru pentru dezvoltarea inteligenţei, asigurând un parcurs optim în evoluţia copiilor, în reuşita lor şcolară şi socială.
Suzana Deac nu este la prima carte de specialitate, în 2007 publicând „Exerciţii pentru dezvoltarea inteligenţei la copiii de 6-12 ani”, de asemenea, fiind coordonatoarea unei antologii de literatură pentru copii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5