Evenimente pentru toată familia în Bistrița-Năsăud

Orașul Bistrița va fi gazda mai multor evenimente culturale începând cu luna mai 2019. Unele dintre ele sunt vechi de mai bine de un deceniu, iar altele sunt aduse de organizatori pentru prima dată în fața publicului. Ca de fiecare dată, sunt marcate sărbătorile importante, dar există și manifestări menite să aducă în fața publicului personalități marcante ale județului.

Seria de evenimente năsăudene se deschide cu Maialul elevilor năsăudeni, care se desfășoară pentru a 136-a oară. Este o ocazie deosebită pentru elevii liceelor din Bistrița de a defila prin tot orașul, de a arăta portul popular, dar și de a susține spectacole de dans sau muzică.

O altă manifestare așteptată de toți locuitorii din județ este Zilele Nădăudului. Aceasta are în centru concerte de muzică pentru toate gusturile, dar și alte manifestări artistice și culturale menite să pună în valoare talentele din zonă. Tot în luna mai se va sărbători și Ziua Tineretului printr-o serie de evenimente special gândite pentru copiii și adolescenții din oraș.

Luna iunie debutează la Bistrița Năsăud cu un spectacol de ziua copilului la care sunt invitați toți micuții din județ împreună cu familiile lor. Organizatorii le-au pregătit spectacole muzicale, ateliere și tot felul de jocuri prin care să sărbătorească minunata perioadă a copilăriei. Important este ca vremea să țină cu toți cei implicați pentru că atunci când spui joacă nu are cum să nu fie fie distracție și voie bună.

În lunile iunie și august, Centrul Județean de Cultură Bistrița-Năsăud a programat două spectacole ale căror programe urmează să fie anunțate pe măsură ce vor fi puse la punct toate detaliile.

În septembrie, locuitorii din Bistrița-Năsăud se vor bucura de 3 zile de muzică de calitate dacă vor participa la evenimentul “Stereo September Festival”. Artiștii care vor urca pe scenă urmează să fie anunțați de organizatori imediat ce își vor da acordul toți cei contactați.

Luna octombrie are în centru cultura, iar autoritățile doresc să aducă în lumina reflectoarelor personalitățile care au fac cinste județului. “Năsăudul, oraș al culturii naționale”   reprezintă o serie de activități de comemorare a academicienilor năsăudeni la care sunt invitați toți cei care vor să aducă un omagiu oamenilor de știință care au plecat din Bistrița și au pus județul pe harta internațională a culturii și a științei.

 Decembrie debutează în Bistrița Năsăud cu manifestări dedicate zilei naționale. Ca în toate celălalte orașe ale țării la evenimentele care sărbătoresc 101 ani de la Marea Unire sunt așteptați mii de oameni. Participanții vor avea parte de parade militare, concerte, mâncare tradițional românească și surprize din partea autorităților. Programul oficial al manifestărilor va fi anunțat de autorități în apropierea lor și atunci vei putea vedea firme în Bistrița Năsăud pe termene.ro care participă sub diverse forme.

Tot în luna decembrie, în Bistrița Năsăud se anunță concerte în aer liber cu ocazia sărbătorilor de iarnă la care sunt invitați atât artiști consacrați, cât și tinere talente pe care organizatorii vor să le prezinte participanților.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5