Euromateria dezvaluie ultimele tendinte in industria constructiilor

Industria constructiilor releva trenduri fluide, aflate in continua miscare, motiv pentru care uneori este dificil de amplasat focusul asupra unei singure miscari atunci cand vine vorba despre design sau amplasamentul edificiilor. Totusi, vorbind despre constructii, se intervine prea putin asupra aspectelor care tin de proiectarea unei cladiri civile sau industriale. Firma constructii Euromateria Bucuresti a selectat principalele trenduri ce acapareaza continuitatea anului 2018. Iata la ce sa va asteptati si care sunt principalele puncte-cheie care garanteaza pentru rezistenta unui edificiu modern:

 

Mai multa imprimare 3D si utilizarea dronelor

Tehnologia este intotdeauna viitorul, dar mai exact despre ce tip de tehnologie vorbim in industria constructiilor? Cei mai potenti candidati sunt de printing-ul 3D si dronele. Cu doar cativa ani in urma, tiparirea 3D a fost o tehnologie in devenire utilizata pentru a crea prototipuri de baza. Astazi, aplicatiile sale permit proiectarea de case si apartamente de lux.

Este firesc ca managerii de constructii sa exploreze din ce in ce mai mult aceasta optiune, deoarece concurenta acerba si marjele de profit in scadere forteaza inovarea in metodele de constructie. La celalalt pol, cu doar cativa ani in urma, dronele erau considerate niste jucarii. Acum, acestea sunt folosite pentru a studia zonele indepartate si proiectele de constructie, printre altele.

 

Cresterea popularitatii structurilor modulare / prefabricate

Am vorbit mai devreme despre beneficiile construirii de case modulare. In 2018, asteptam tendinta de a continua utilizarea unor structuri mai modulare si prefabricate. Prefabricarea a parcurs un drum lung in ultimii ani si nu se mai limiteaza la modele ieftine, slab construite, pentru cookie-cutter. Arhitectii de top se implica in proiectiile de constructii prefabricate si modulare. In mod similar cu utilizarea tiparirii 3D, structurile prefabricate si modulare pot ajuta managerii din constructii care se confrunta cu marje de profit in scadere care cauta modalitati inovatoare de reducere a costurilor de constructie (si de crestere a profiturilor).

 

Mare accent pe proiectele verzi

Curentul "green” este noul tabu in lumea constructiilor. Aceasta tendinta exista, deja, de cativa ani, dar se asteapta ca aceasta sa continue pana la finalul anului 2018. Un studiu realizat de firma de constructii Euromateria releva cum constructiile verzi au depasit ponderea generala a constructiilor traditionale si ca au contribuit cu mai bine de 2,3 milioane de locuri de munca numai in 2015. Potrivit Euromateria.ro, industria constructiilor ecologice tinde sa ocupe o plaja extinsa de interese, promovand bunastarea mediului in detrimentul schimbarilor fatidice, precum si preturi mai bune pentru viitorii proprietari.

 

Scaderi in expansiune

Dezvoltarea industriei constructiilor a fost exploziva in ultimii ani. Se pare, insa, ca cifrele se vor stabili la un indice mai mic in 2018. Cum colapsul brutal a avut de suferit acum un deceniu, cresterea lenta si constanta ar putea fi cea mai asteptata solutie. Firma de constructii Euromateria estimeaza o crestere de 2 - 3% a constructiilor nerezidentiale in intervalul 2018 – 2021. In noiembrie 2017, compania a chestionat 356 de arhitecti, ingineri si antreprenori si a constatat ca sase din zece respondenti se asteapta ca 2018 sa fie un an foarte bun sau excelent pentru afaceri in domeniul constructiilor.

Cum arata viitorul industriei de constructii? Cu siguranta verde si de succes. Daca in urma cu un deceniu ne declaram impatimitii edificiilor traditionale, in 2018 se asteapta o actualizare a tehnicii prin care se proiecteaza cladirile civile si rezidentiale si tot mai multe colaborari intre firmele de constructii si agentiile imobiliare. Firma de constructii Euromateria se dedica planurilor dumneavoastra, tinand pasul intotdeauna cu nevoile si aspiratiile dumneavoastra, fara a scapa din vedere tehnologia care sta la baza proiectelor de succes.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5