Eurodeputatul Siegfried Mureşan, la Bistriţa: Vrem un set unic de norme şi reguli pentru accesarea fondurilor europene pentru toate ţările UE

          Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan  este prezent timp de o zi, la Bistriţa, pe agenda de lucru figurând întâlniri cu elevii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, cu reprezentanţi ai unor companii bistriţene, dar şi cu aleşi locali ai PNL.

          „Elementul principal îl constituie vizitele la întreprinderi pentru că, pentru mine, ca membru în Comisia pentru afaceri economice şi monetare şi în Comisia pentru buget a Parlamentului European, contactul cu economia reală este foarte important. Proiectul principal la care am lucrat în ultimii doi ani este bugetul Uniunii Europene pe anul 2018. În Parlamentul European, pentru fiecarte iniţiativă legislativă un europarlamentar are responsabilitatea de a conduce acea lege prin Parlament. Pentru bugetul Uniunii Europene, pe anul 2018, am fost desemnat negociator şef al Parlamentului European, este pentru primar dată când un eurparlamentar român capătă această responsabilitate. (...) Pentru a vedea că fondurile europene sunt bine folosite, impectul cu întreprinzătorii, cu economia reală, cu toate categoriile de beneficiari este esenţial”, a argumentat eurodeputatul liberal.

          Acesta a menţionat că, în prezent,  la Bruxelles sunt luate decizii cu privire la bugetul Uniunii Europene de după 2020. „Întrebarea esenţială este câte fonduri europene va primi România şi în ce condiţii. De aceea, pentru a putea reprezenta bine interesele beneficiarilor români, întreprinzători, ONG-uri, autorităţi locale, fermieri, dialogul cu ei este foarte important. Vrem ca şi pe viitor să existe la fel de multe fonduri europene. Vrem şi vom trece în programul electoral al PNL pentru alegerile europarlamentare simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. Vrem audit unic, controale mai bine coordonate, mai ales la beneficiarii care au dovedit că absorb cu bună credinţă fondurile europene, nu au nereguli, fraudă şi folosesc banii în scopul anunţat”, a adăugat Siegfried Mureşan.

          Europarlamentarul român a menţionat că se doreşte un set unic de norme şi reguli pentru toate ţările UE bazate pe regulile din ţările cu cea mai bună rată a absorbţiei, „unde regulile au fost cele mai simple”.

          La Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, Siegfried Mureşan s-a întâlnit cu elevii pentru a le prezenta oportunităţile pe care le au în Europa, principalul proiect prezentat fiind cel introdus chiar de eurodeputatul liberal în bugetul UE, şi anume faptul că fiecare tânăr care împlineşte 18 ani poate primi de la UE un bilet de tren cu care să călătorească gratuit şi nelimitat 30 de zile. Pentru acest program au aplicat peste 100.000 tineri, iar la finalul lunii noiembrie va fi lansat a doua ediţie care va oferi tinerilor şansa de a călători gratuit în perioada 15 aprilie -31 octombrie 2019.

Siegfried Mureşan este vicepreşedinte în Comisia pentru buget a Parlamentului European şi membru în Comisia pentru afaceri economice şi monetare din PE, dar este şi raportor al Parlamentului European pentru bugetul anual al Uniunii Europene, pentru 2018. Mai mult, Siegfried Mureşan este din 2015 şi purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European. Acesta a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, dar a studiat şi la Universitatea Humboldt din Berlin, fiind şi bursier al Parlamentului german.

Comentarii

04/11/18 09:30

De la fostii colegi
https://evz.ro/siegfried-muresan-gestul-neasteptat.html
luni, 07 mai 2018
Margareta Constantin:
Este dezonorant pentru Dvs sa Ocupați un loc de europarlamentar, pe listele unui partid (PMP)care v-a susținut, atâta timp cât Dvs ați anunțat ca treceti la alt partid (PNL) !
Lăsați locul liber! Dacă nu sunteți un profitor de conjunctura!

Maria Apsan:
Rusine. Niste oameni au votat PMP si un partid a cheltuit timp si resurse umane ca sa ajungeti la Bruxelles. Eliberati locul si demisionati, apoi "alaturati-va" cui vreti. Se numeste ONOARE".

Dorina Schwartzkopf:
Si niciodata nu v-ati gandit pe cati oameni ii dezamagiti?Adica pe cei care v-au votat pe listele altui partid? Eu,chiar am crezut mult in dvs.dar, nu pot sa nu observ ca i-ati inselat asteptarile d-lui Traian Basescu...! Ati uitat cum se zice?PNL+PSD=USL?

Ciama Daniel:
Fripturist!! din motive de oportunism politic ați preferat să trădați electoratul PMP!

Margareta Constantin:
Demisia din Parlamentul european!
Lasă locul unui alt tânăr din PMP!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5