„Eu îţi dau recomandarea!”, o campanie de informare privind admiterea pe locurile speciale pentru romi

Inspectoratul Şcolar Judeţean a dat publicităţii lista cu locurile speciale pentru candidaţii romi în unităţile de învăţământ liceal şi profesional de stat, aşa cum era prevăzut în Calendarul admiterii pe 2010.

În judeţul nostru au fost rezervate pentru absolvenţii clasei a VIII-a de etnie romă care fac dovada că aparţin acestei etnii, 132 locuri în toate unităţile de învăţământ liceal, câte unul, maxim două locuri, în fiecare clasă ce va lua fiinţă în toamna acestui an. Pentru a promova aceste locuri special destinate romilor în licee, Partida Romilor derulează o campanie de informare prin şcoli.

,,Eu îţi dau recomandarea, aşa se numeşte campania care are ca şi scop informarea părinţilor de etnie romă, pentru a şti ce să facă la înscrierea copiilor în liceu. O echipă de tineri coordonaţi de preşedintele organizaţiei de tineret, Adrian Lăcătuş, va ajunge prin toate şcolile din judeţ şi va furniza informaţiile necesare. În acest program vor fi implicaţi şi mediatorii sanitari, experţii locali şi profesorii de limba romani”, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă, Emil Neia Lăcătuş, preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5