Etapă a Campionatului Naţional de Atelaje la Beclean

Herghelia Beclean din structura Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud va găzdui în zilele de 27, 28 şi 29 iunie 2014 cea de a II-a etapă a Campionatului Naţional de Atelaje cu doi cai, eveniment premiat cu ”Cupa Romsilva”. Herghelia de stat beclenară, administrată de către Regia Naţionala a Pădurilor – Romsilva, faimoasă pe plan internaţional pentru creşterea sistematică a calului de rasa Lipiţan, varietatea colorată, produce cabaline de mare valoare zootehnică, cu performanţe deosebite în sportul ecvestru pentru disciplina atelaje.
Descendenţi ai valoroşilor reproducători din matca hergheliei au adus lauri şi râvnite titluri de campion naţional şi de maestru emerit al sportului unor pasionaţi sportivi din România. Unitatea a intrat in circuitul Campionatului Naţional de Atelaje cu 2 cai al Federaţiei Ecvestre Române acum opt ani şi a oferit sportivilor activi în cadrul Campionatului Naţional de Atelaje în toate sezoanele competiţionale una din cele mai bune şi spectaculoase infrastructuri pentru desfăşurarea acestei complexe discipline hipice: careu pentru proba de dresaj, pista cu obstacole pentru proba de maraton şi careu pentru proba de obstacole cu conuri.
Concurenţi din mai multe judeţe ale ţării şi din străinătate vor participa în acest an, la Beclean, la acest concurs, devenit deja o frumoasă tradiţie locală, prilej pentru toţi iubitorii de animale de a vedea la lucru unii dintre cei mai frumoşi şi spectaculoşi cai ai României, proveniţi din cele mai renumite herghelii ale ţării.
Anul 2014 este al optulea an consecutiv în care cel mai nobil animal, calul, va aduce o atracţie în plus ofertei turistice locale, concursul desfăşurat în apropierea Băilor Figa atrăgând de fiecare dată sute de turişti în această frumoasă zonă a oraşului Beclean.
La fel ca si la ediţiile anterioare, inimosul public beclenar este aşteptat sa participe în număr mare pentru a-şi susţine favoriţii – sportivii şi caii Hergheliei Beclean din cadrul Clubului Hipic ”Romsilva” .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5