Erasmus+ merge mai departe!

Mobilitatea din România, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Bistrița

În săptămâna 10.05-16.05.2021, scoala noastră a avut bucuria de a găzdui întâlnirea din România în cadrul proiectului Erasmus+: SCHOOL ENTREPRENEURSHIP. AN ADVENTURE LOOKING AT THE FUTURE OF EUROPE. Mobilitatea s-a desfășurat cu un an întârziere, având în vedere situația impusă de pandemia Covid 19.

            Dacă orele de curs s-au mutat din sala de clasă în on-line, au urmat și activități din domeniul nonformal derulate în formă virtuală. Prin urmare, întâlnirea din România, Bistrița, de la Șc. Gimn. ”Avram Iancu” s-a realizat  cu participarea virtuală a elevilor și profesorilor implicați în proiect din țările partenere: Spania, Italia, Lituania și Polonia. Astfel Erasmus+ merge mai departe, chiar dacă întâlnirile cu prezența fizică n-au mai putut avea loc, partenerii și-au dat întâlnire prin aplicația ZOOM în on-line, desfășurând acțiuni de cooperare și de învățare virtuală, cu participare inovativă și dialog intercultural.

            În deschiderea festivă, din partea ISJ BN am fost onorați cu prezența doamnei prof. dr. Macarie Doina – inspector școlar pe  proiectele educaționale. Cuvintele de bun venit în școală le-a adresat doamna director, prof. Andron Elena. Cu ocazia primei întâlniri virtuale de luni-10.05.2021, s-a marcat și Ziua Europei:

 

 

 

 

            Fiind gazde, un grup de elevi a pregătit și prezentat un material video cu frumusețile României, dar și a regiunii în care este așezat orașul Bistrița. Un alt grup a prezentat orașul Bistrița, cu incursiuni în istoria localității, în zonarea funcțională a orașului, în cultura și turismul bistrițean. Au prezentat Brandul turistic al Bistriței: sloganul ”Bistrița, poarta Transilvaniei”, sigla orașului reprezentată de o stilizare a bisericii evanghelice și a pasajelor orașului, dar și mascota reprezentată de struțul cu potcoava în cioc.  Au prezentat și un video Altfel ”Orașul văzut prin ochii de copil”, dar și un altul despre obiceiurile de consum ale românilor. Un al treilea grup a realizat și prezentat turul virtual al școlii noastre la superlativ. La finalul acestor prezentări, oaspeții virtuali din cele patru țări și-au exprimat încântarea față de ceea ce reprezintă România, dar și dorința de a ne vizita fizic școala, orașul și țara noastră.